Izvor: Informer
14.01.2022 u 14:19
0

Vesić: Odnos prema Novaku politička igra pred izbore u Australiji!

„Nažalost, moram da kažem, dobro mu ide. Ono što je pokazao na Novaku Ðokoviću je da pored toga što može da maltretira obične ljude, može da maltretira i najboljeg sportistu sveta. To se sigurno ne bi dogodilo Novaku da je američki državljanin jer ne bi smeli to da urade“, rekao je Vesić.

Ovo je, kaže, očigledno pokazatelj šta znači kad ste iz male zemlje i kako mogu da se iživljavaju nad vama.

Vesić je ponovio da svaka zemlja ima pravo da odluči ko može da uđe u nju, ali ne i da ga „namerno maltretira“, ako mu je već dala vizu.

„Pogledajte odluku suda i šta znači nezavisno pravosuđe, kada je tužilac počeo da preti, sudija je zapretio prijavom protiv ministra. Zamislite da naša granična policija ne pusti nekog australijskog sportistu na predstojećem Svetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Beogradu, on se žali našem sudu i on ga pusti. I zamislite da Vlada Srbije poništi odluku suda, šta bi se u Srbiji desilo?“, upitao je Vesić.

On tvrdi da bi se o tome raspravljalo u Briselu i Strazburu i da bi Srbija bila diktatorska zemlja jer ne poštuje odluku suda.

„Novaku čestitam jer se borio i želeo da dokaže da nije prevarant i to je nešto što niko drugi ne bi izdržao. Nama dolaze sada australijski sportisti na dvoransko prvenstvo i mi ćemo ih pustiti, mi nismo kao (australijski ministar za imigraciju Aleks) Houk koji je uspeo da se sazna za njega pošto je proterao najboljeg sportistu sveta“, rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naveo je da Australija ima 335 zaraženih na 100.000 stanovnika, ulazak u zemlju je dozvoljen samo vakcinisanima ili sa medicinskim izuzećem, obavezna je vakcinacija svih zaposlenih, vakcinisali su 89 odsto stanovništva od cega 15 odsto trećom dozom i imaju skoro duplo više zaraženih nego Srbija.

To je, prema Vesićevim rečima, dokaz kako se sa preteranim merama polako prelazi u tiraniju što, kako ističe, Srbija sebi neće dozvoliti.

„Zato se mi ponašamo tako što se trudimo da sve radi, da štitimo prava ljudi, ali da štitimo i javno zdravlje“, zaključio je Vesić, dodaje se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter