Izvor: Happy BSC
17.01.2022 u 08:47
0

VANJA UDOVIČIĆ ZA TV HAPPY: Od starta je vršen pritisak na Novaka da ne bude upisan u knjigu kao najbolji sportista sveta!

Ministar za omladinu i sport, Vanja Udovičić u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY,  komentarisao je nepravdu koja je zadesila našeg najvećeg sportistu svih vremena, Novaka Đokovića:

-Zvanične informacije su bile da Novak ide u Španiju i da se neće oglašavati 10 dana. Moguće da je došlo do izmena. Od jutros nisam ni sa kim razgovarao. Zvanične informacije njegovog tima i porodice su da ide u Španiju. Ne postoji čovek koji ne oseća gorčinu i žal zbog ovoga što se dogodilo. Bilo je duplih aršina da ne možeš da ne osećaš nemoć, a to je ono što najviše boli. Novak je bio fizički i psihički maltretiran. Toliko je bilo ,apsurda i nelogičnosti na koji način su se ophodili oprema najboljem teniseru sveta, od smeštaja, tretmana, ishrane , možemo da zaključimo da je od starta vršen pritisak da Novak ne napravi još jedan podvig i  ne uđe u onu knjigu da bude upisan kao najveći sportista sveta, da osvoji 21 grend slem.

Zašto su Novaku ovo uradili?

-Mnogo je bilo nepravdi i duplih aršina što u nama budi sumnju, a sada već možemo sa sigurnošću da kažemo da su tu po sredi i lokalne političke okolnosti. Oni su promenli pravilnik pre ulaska Novaka u avion. Novak je imao vizu, sve je imao pripremljeno. Smatram da je cela ATP i organizacija podbacila. Mogu da kažem iz iskustva kao organizatora. Podrška ATP je izostala. Turnir sa Novakom i bez njega nije isti. Vi kao ATP je apsurd da dopustite da vam ovakav igrač ne bude učesnik. Zna se kako izgleda turnir kada učestvuje broj 1. On je vaš igrač i neko ko ispisuej vašu istoriju. Nedopustivo je šta su dozvolili. 

Ministar dalje kaže za TV HAPPY:

-Novak se uvažava u svetu tenisa upravo zbog svoje borbe za tenisere koji nisu toliko popularni. Novak je kroz svoj humanitarni rad jako uvažavan, a sada niko o tome tamo ne priča. On je sa svojom agenturom hteo da omogući svojim kolegama sa ovih prostora da igraju i u doba korone. Na globalnom nivou je neko ko je pokazao kako bi trebalo svako da se ponaša. Dokazao je da pomera granice. Najbolji je sportista sveta koji toliko dugo traje. On je vrhunski prijatelj, brat, kolega…Pravila su napisana pre da bi se poštovala, a ovo je sad izgovor. Našli su načina da se poigraju zbog svojih političkih okolnosti. Nas je Međunarodni olimpijski komitet pohvalio kako smo organizovali. Beograd je uvek grad otvorenog srca i nama gostomprimstvo na prvom mestu. Novak je to pokazao svojim vaspitanjem. Bili smo primer drugima i tek ćemo biti. 

O vaterpolu, ministar je  kratko dodao:

-Našim momci su još bolji uprkos menjanju pravila igre. Smatralo se da vaterpolo na ovim prostorima je drugačiji, da smov mi sa Balkana  drugačije građeni i  pod tim  izgovorom su hteli  da ubrzaju vaterpolo, sa manje kontakta, ali bez obzira, momci su pokazali i dokazali da su najbolji,  osvojili su zlato. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter