Izvor: rtcg
31.08.2023 u 10:22
2

JAKOV MILATOVIĆ BI DRUGAČIJE: Vlada Crne Gora treba biti formirana što skorije, građani su umorni

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da bi vladu, da je on mandatar, formirao drugačije, jer treba voditi računa o širini i inkluzivnosti, ali da je svakako treba formirati što pre.

Milatović je  rekao da je sa mandatarom i partijskim kolegom iz pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem poslednji put razgovarao tokom konsultacija o izboru mandatara na Cetinju, a da je trebalo češće da razgovaraju.

SALVE SMEHA NA BLEDU: Dritan poslao „ljubavnu“ poruku“ Evropskoj uniji

On je ocenio da proces pregovora o novoj vladi ne ide planiranom dinamikom i poručio da vladu treba šro pre formirati jer građani zaslužuju političku stabilnost.

-Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad. Građani su umorni, ako se nastavi ovakav trend, na narednim parlamentarnim izborima izlaznost će biti još manja“, rekao je Milatović. Pregovori o formiranju vlade treba da počnu od izborne volje građana, rekao je Milatović.

On je naglasio da postoji saglasnost o tri prioriteta – sprovođenju reformi u oblasti ekonomije, reformi u borbi za vladavinu prava i protiv korupcije i reformi koje treba da ubrzaju put Crne Gore ka EU.

On smatra da politički put trasiran ranije treba da bude realizovan i na programskim principima pozvati savez ZBCG, URA i partije manje brojnih naroda.

Kako bi se stvarali ovi ciljevi o kojima smo razgovarali. Da pravim vladu, ja bih je pravio na taj način. Ne na uštrb bilo kojeg principa, već uz poštovanje svih principa, pa i onih koji se tiču spoljne politike rekao je Milatović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “JAKOV MILATOVIĆ BI DRUGAČIJE: Vlada Crne Gora treba biti formirana što skorije, građani su umorni”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter