Izvor: Sputnjik
31.08.2023 u 07:35
2

IZDAJA! SRPSKI NAROD USTAO U CRNOJ GORI PROTIV NEOMILOVSKE VLADE! JUNAČKI GRADOVI PODGORICA, BERANE, NIKŠIĆ, HERCEG NOVI i ostali BLOKIRANI! (VIDEO)

Grupa „Odbrana narodne volje“ večeras je u više gradova Crne Gore organizovala protestne auto-kolone, zbog namjere lidera PES-a Milojka Spajića da formira vladu bez predstavnika ZBCG, a da će u kabinetu biti predstavnici partija koje su tradicionalni saradnici DPS-a.

Grupa je iznijela predloge za prevazilaženje novonastale situacije. Auto kolone su organizovane u Podgorici, Nikšiću, Beranama, Pljevljima, Golubovcima, Baru, Herceg Novom….
U saopštenju te grupe se navodi da su dosadašnji pregovori o formiranju 44. Vlade Crne Gore produbili nepovjerenje u izborni proces i doveli do nepoštovanja izborne volje građana.

Dodaju da u cilju uspostavljanja demokratske vlasti na bazi izborne volje, slobodni narod Crne Gore ispostavlja političkim subjektima, organizacijama i političarima sledeće zahtjeve:
1.

Tražimo da se u procesu formiranja buduće vlade poštuje princip avgustovska većine iz 2020. godine, bez DPS i njima srodnim partijama koje su učestvovale u koalicionim aranžmanima;

2.

Dosadašnji akteri u pregovorima nisu pokazali dovoljan stepen odgovornosti i ozbiljnosti zbog čega tražimo da pregovore vodi narod odnosno Organizacioni odbor sa predstavnicima izbornih lista koje narod izabere;

3.

Da Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović oduzme ulogu mandatara Milojku Spajiću ukoliko ne ispoštuje glas naroda i ne pozove naše predstavnike na razgovor i jednostrano krene u formiranje vlasti suprotno izbornoj volji iskazanoj na parlamentarnim izborima 11.juna 2023. godine, i da u tom slučaju mandat povjeri onome koga narod predloži a političke partije avgustovske većine podrže;

4.

Koncept buduće vlade mora da se bazira na činjenici da se poštuje avgustovska većina sa jedne strane i da se sastoji od onih činilaca koji su podržali pobjedničkog kandidata na predsjedničkim izborima sa druge strane;

5.

Tražimo otpočinjanje hitnog demokratskog dijaloga o budućnosti Crne Gore jer nećemo dozvoliti povratak DPS na vlast u bilo kom formatu i obliku niti dozvoliti da se političke partije i pojedinci koji su njihovi sateliti infiltriraju u vlast jer to predstavlja brutalno kršenje izborne volje.

6.

Podsjećamo sve da se po Ustavu Crne Gore ne može uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana pa u skladu sa tim se ne može uspostaviti niti priznati vlast koja nije odraz izborne volje građana Crne Gore., piše u zahtjevima Grope “Odbrana narodne volje”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “IZDAJA! SRPSKI NAROD USTAO U CRNOJ GORI PROTIV NEOMILOVSKE VLADE! JUNAČKI GRADOVI PODGORICA, BERANE, NIKŠIĆ, HERCEG NOVI i ostali BLOKIRANI! (VIDEO)”

  1. Pokušaj da formiraju novu s atributima bivše dps ovske lopovsko mafijaške vlasti svakako neće proći ukoliko se budete držali složno odlučno prađedovski! Zato istrajte do promene ovih podkupljivih nečasnika!

    4
    0
    Odgovori
  2. MILO BIO PA OCE JOS RAK GA U KOMADE ZDROBIO DABOGDA…POKUSAVA DA ZGAZI SRPSKI NAROD U CG KOJI CINE 85% U CG…ILI IDEMO RATOM KAD PANE KRV ONDA CEMO VIDJET KOM OPANCI KOM OBOJCI…SVA CE SE CG RASPASTI U KOMADICE..AMIN

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter