Izvor: Happy BSC /informer
19.01.2022 u 09:52
0

Skočio sve sa svešteničkom odorom, Crna Gora PRVA obeležila ovaj SVETI DAN(FOTO)

Pravoslavne crkve i vernici koji se drže starog Julijanskog kalendara proslavljaju danas veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje tradicionalnim plivanjem se za Časni krst.

U Crnoj Gori za Časni krst pliva se svake godine na ovaj praznik, i to obično u podne, ali je otac Danilo Romanov poranio i prvi „povukao nogu“. Njegove fotografije već su osvanule na jednoj patriotskoj stranici na Instagramu, gde je pokupio ogroman broj simpatija.

– Bog se javi – piše ispod slike ova Romanova na stranici Rodoljublje koja kruži društvenim mrežama.

Svake godine na Bogojavljenje pravoslavlje Crnom Gorom naprosto blista, i to u Podgorici na ušću Ribnice u Moraču, na plaži ispod Dvorca kralja Nikole u Baru, na Škveru u Herceg Novom, pored gradskog mosta na Zeti u Danilovgradu, u Budvi, Ulcinju, na Miholjskoj Prevlaci i u Bigovi. 

Pravoslavni vernici proslavljaju uspomenu na Hristovo krštenje na reci Jordan, tradicionalnim plivanjem za Krst časni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter