Izvor: Tanjug
21.01.2022 u 09:35
0

Na zahtev ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića: PROCENA BEZBEDNOSNE SITUACIJE U CRNOJ GORI

Na zahtev ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije (UP) rade procenu bezbednosne situacije u Crnoj Gori

Savetnik predsednika vlade Vojo Laković je, naime, u autorskom tekstu o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori napisao da su se „parastrukture iz dela bezbednosnog sektora, koji nije razmontiran do kraja, uplele u gaženje izborne volje građana“.

Laković pominje i ugrožavanje bezbednosti građana i države, a potom zaključuje da na udaru nije samo nada građana, niti politička stabilnost, „već i državna stabilnost i građanski mir“.

On je, kako je pre dva dana saopšteno iz kabineta premijera, naveo da je Crna Gora „dovedena u bezbednosno najopasniju situaciju u novijoj istoriji“.

Iz Uprava policije podgoričkim Vijestima je rečeno da je u toku procena bezbednosne situacije nakon podnošenja inicijative za izglasavanje nepoverenja vladi.

Takođe, rečeno im je da je izrada procene bezbednosne situacije, a na zahtev ministra Sergeja Sekulovića unutrašnjih poslova kome će biti dostavljen izveštaj o tome.

Na pitanja medija o tome, rečeno je iz Uprave policije odgovoriće nakon što pomenuti izveštaj bude dostavljen ministru.

Inače, procenu bezbednosti po zakonu radi ANB, na zahtev Uprave policije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter