Izvor: Tanjug
26.01.2022 u 19:16
0

KORONA U SLOVENIJI: Nema popuštanja mera!

Slovenačka vlada ne razmišlja o popuštanju protivepidemijskih mera zbog izuzetno velikog širenja omikron varijante i bojazni da će se taj trend nastaviti.

Kako je danas izjavio ministar zdravlja Janez Poklukar, popuštanje mera u sadašnjem trenutku bilo bi prerano i previše riskantno, s obzirom na to da se vrhunac ovog talasa epidemije očekuje u drugoj polovini februara.

Epidemija je još u porastu i beleži se 17.000 novozaraženih dnevno, a protekle sedmice hospitalizacija je bila za trećinu veća nego u prethodnoj nedelji, kazao je Poklukar. 

Zbog toga i povećanog broja smrtnih slučajeva u protekloj sedmici neracionalno je sada razmišljati o relaksaciji mera.

-To će biti moguće tek kad ovaj talas pređe vrhunac i kad bude trebalo da se dogovori kako dalje- izneo je ministar u izjavi novinarima.

Premda je stepen hospitalizacije kod zaraženih omikron varijantom četiri puta niži nego kod delta soja, to bi uz sve veći porast dnevnih zaraza moglo značiti i 300 hospitalizacija dnevno, naveo je Poklukar primetivši da je ipak nezahvalno prognozirati kako će se to odraziti na stanje na odeljenjima intenzivne nege.

U Sloveniji je za poslednja 24 sata zabeležen novi rekord dnevnih slučajeva korona virusa – 17.491.

U bolnicama je trenutno 670 kovid pacijenata, od kojih 127 na odelenjima intenzivne nege.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter