Izvor: HappyBSC
27.01.2022 u 09:00
0

BOKAN U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Svetosavski zavet je naš „ugovor“ sa Bogom, istinom i budućnošću!

Gost jutranjeg programa na Happy televizije bio je reditelj Dragoslav Bokan. 

Na Savindan, Bokan je analizirao aktuelne teme i objasnio ih na sebi svojstven način. 

O licemerju hrvatskohg ambasadora kojem smeta naoružavanje Srbije, ali ne i sopstvene zemlje Bokan je komentarisao: 

-Zagrebačkom ambasadoru smeta naše naoružavanje, a ne smeta mu što se Hrvatska naoružava. Kod njih nema improvizacije. Sve je sistemski i jasno, zato je i vrlo opasna.  Hrvatska je zemlja bez koncepta koja je zasnovana na mržnji prema Srbima, a ne na ljubavi prema svom narodi i svojoj zemlji.  Mogli smo da vidimo i oprečne stavove njihovog rukovodstva ovih dana po pitanju sukoba Ukrajine i Rusije. Milanović je podržao Rusiju. Njihova metoda je da uvek budu sa pobednikom. Kod Rusa nema ničega čudnog, ko god kaže nešto protiv Evropske Unije, a dobro po njih, oni tako reaguju. Nama je važno da budemo na tom kursu, u ovom ratu koji traje, jer ne mora da pukne top da bi najavio početak rata, dobro je da smo blago pro ruskog stave, ali da ne trčimo ispred rude. Putinova Rusija ne želi da nas pretvori u svoju koloniju. Njima je važno da ne budemo u savezu protiv njih. Neverovatno  je važno  to što smo mi neutralni u vojnom smislu. Mi ćemo svakako biti upleteni u rat- u rat ideja i jasno je na čijoj smo strani-istakao je Bokan. 

O Svetosavlju

-Mi zaboravljamo da postoji metafizika zla. To zlo nije samo pragmatično. Treba da se setimo i te duhovne dimenzije, baš na današnji dan.  Zlo postoji radi zla. U toj duhovnoj dimenziji geopolitički sukob je onaj krajnji sukob između totalnog porobljavanja čovečanstva i slobode za čovečanstvo. Trebalo bi da se setimo na današnji dan da je Sveti Sava uveo jednu duhovnu dimenziju u naš život i to je ono što Sebe drži. To je ona priča o Svetosavskom zavetu koji se kasnije preimenovao u Kosovski zavet-rekao je Bokan. 

-Svetosavlje je idealni harmonični spoj crkve i države koji zajedno postoje kroz vreme, razmišljajući o večnosti. A kada je reč o Svetosavskom zavetu to je naš “ugovor” sa Bogom , istinom i budućnošću  u kome imamo i retku priliku da imamo začetak nečega što nije samo nacija, nije samo država, već je otadžbina u pravom smislu te reči. U Svetosavskom zaveti sam vodiš računa o svom spasenju-objasnio je Bokan. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter