Izvor: Happy BSC
31.01.2022 u 14:52
0

Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2022. godinu

Lokalni akcioni plan zapošljavanja Grada Beograda za 2022. godinu usvojen je danas u Skupštini Grada Beograda.

U toku prošle godine novozaposleno je 35.000 građana, istakao je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.  

– Mnogo je pozitivnih stvari urađeno u prethodnom periodu. Stopa nezaposlenih je najmanja u poslednjih nekoliko godina, prosečna plata je preko 700 evra, dok je u Naučnotehnološkom parku zarada veća od 200.000 dinara. U glavnom gradu se ubrzano razvijaju uslužne delatnosti, kao i IT sektor – kazao je Petronijević. 

On je istakao da je Grad Beograd u direktnoj komunikaciji sa više od 60 kompanija koje su svoje poslovanje vratile u glavni grad Srbije. 

– Fokus će nam biti na komunikaciji sa tim mladim ljudima i u narednom periodu. Želimo još više razvojnih i velikih kompanija u našem gradu. Takođe, kroz radionice „Znanjem do cilja” stvaraćemo takve uslove da se mladi ljudi vraćaju i zapošljavaju u Beogradu, ali i za sve druge koji hoće da rade – rekao je Petronijević. 

On je istakao da je zapošljavanje osoba sa invaliditetom i dalje prioritet. 

– Nekoliko hiljada osoba sa invaliditetom se zaposlilo kroz programe Grada Beograda. Napravili smo dobre uslove i uspešno sarađujemo sa Udruženjem osoba sa invaliditetom grada Beograda – zaključio je Petronijević. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter