Izvor: Telegraf.rs
17.10.2023 u 09:36
0

KRAJ DRAME U BRISELU: Ubijen terorista iz Brisela

Policija ubila osumnjičenog za smrt dvojice navijača

Belgijska policija ubila je danas osumnjičenog nakon potrage za naoružanim napadačem koji je sinoć u terorističkom napadu iz automatske puške u Briselu ubio dvojicu švedskih navijača.

Identifikacija to tek treba da potvrdi, uzimanje otisaka prstiju i identifikacija su u toku. Ali vrlo je verovatno da je on počinilac, jer je tamo pronađeno i oružje kojim su navodno izvršeni napadi, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Anelis Verlinden.

„Oružje kojim su navodno izvršeni napadi pronađeno je jutros na mestu gde je u Šerbeku pronađen muškarac. Ovo povećava verovatnoću da je počinilac uhvaćen. Sada uzimamo otiske prstiju da bismo bili 100 odsto sigurni“, Šveđanin mediji prenose saopštenje policije.

Mediji navode da je osumnjičeni živeo u Sharbeku.
Abdesalem Lasoud (45)je sinoć ubio dvoje državljana Švedske i jednu osobu ranio iz automatskog oružja u centru Brisela.

Muškarac, koji za sebe tvrdi da je pripadnik Islamske države, na društvenim mrežama je kačio snimke nakon napada, tvrdeći da je „pobio nevernike“.
Prvi nalazi istrage, prema rečima tužilaštva, ukazuju na to da napad nije povezan sa ratom u Izraelu. Tužilaštvo navodi da je mogući motiv napada nacionalnost žrtava.

Mediji pišu da je Lasoud živeo u Sharbeku, u blizini Brisela, te da je rodom iz Tunisa i da je u Belgiji boravio ilegalno. Navodno su bezbednosne strukture upoznate sa njim, ali više detalja nije saopšteno. Pojedini mediji navode da je u Tunisu procesuiran zbog terorizma.

Podsetimo, ubica je oko 19.15 časova skuterom došao u centar grada i otvorio vatru nasred ulice, pucajući i u crni kombi u kojem su bili navijači Švedske, koji su krenuli na utakmicu gde je njihova reprezentacija igrala protiv Belgije.

Na snimcima koji su neposredno nakon ubistva počeli da kruže mrežama, vidi se kako napadač hladnokrvno prilazi i ispaljuje hice u žrtve, nakon čega beži na skuteru sa mesta zločina.

Sada mrežama kruži snimak, čiju autentičnost nismo mogli da potvrdimo, a na kojem se navodno vidi napadač kako nasred ulice iz novina odmotava šaržer i mirno puni oružje, nalik kalašnjikovu.

Mediji pišu i da je ubica uoči masakra na mrežama postavio status u kojem je komentarisao ubistvo muslimanskog dečaka u Čikagu, govoreći da bi taj čin bio proglašen terorističkim aktom da je ubijeno hrišćansko dete.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter