Izvor: KOSOVO ONLINE
19.10.2023 u 18:18
0

DRECUN: Zapadna petorka će se usresrediti na uslove za nastavak dijaloga

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun istakao je da će zapadna petorka prilikom posete Beogradu biti opreznija sa postavljanjem zahteva za nekim kaznenim merama, i da će se usredsrediti na uslove za nastavak dijaloga i razrešenje slučaja Banjska.

Drecun ukazuje da je pritisak već u najavama da Beograd može da se suoči sa nekim merama ako ne pokaže konstruktivnost u istrazi u vezi sa Banjskom.

Te izjave su svojevrstan pritisak na Beograd, kao i samo pominjanje političkih, ekonomskih i finansijskih mera. No, mislim da će ova petorka biti mnogo opreznija s postavljanjem bilo kakvih zahteva za nekim kaznenim merama i da će se usredsrediti na uslove za nastavak dijaloga i razrešenje slučaja Banjska – kaže Drecun.

„KURTIJEV TEROR SVE JAČI“: Petković razgovarao sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom

Kako dodaje, namera Zapada je da se stvore uslovi za nastavak dijaloga sa prvenstvenim ciljem da se Beograd natera da prihvati EU predlog sporazuma o putu normalizacije odnosa i Ohridski ankes.

– Istovremeno se čuju najave da se pripremaju neki novi predlozi za rešavanje nekih pitanja iz tog predloga sporazuma oko kojih nema saglasnosti. Ostaje da se vidi da li će zaista biti nekih drugih predloga, pre svega po pitanju formiranja ZSO. Na kraju, biće veoma značajno da naša strana predoči saznanja do kojih je došla, da u događaj u Banjskoj nisu umešane naše državne strukture – konstatovao je Drecun.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter