Izvor: Happy BSC
06.02.2022 u 06:44
0

Iz manastira apeluju na sve ljude dobre volje i vernike da pomognu u obnovi(FOTO)

Manastir Svete Trojice(Bjele Vode) kod Ljubovije zahvatio je pre 3 dama stravičan požar  kojem su sprat i potkrovlje potpuno izgoreli.

Pretpostavlja se da je pukao odžak i da je iz njega izašla vatra koja je zahvatila krovnu konstrukciju od čamovine i zapalila dva sprata koja su bila od drveta.

– Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog i administratora Eparhije šabačke G. G. Fotija, obraćamo vam se sa molbom za pomoć pri obnovi nedavno u požaru stradalog manastira Bjele vode. Najsrdačnije molimo sve ljude koji imaju volju, želju i mogućnost, a shodno želji i osećaju da pomognu obnovu ove svetinje, koja je za kratko vreme postala stecište mnogih koji traže svoj put ka Gospodu – navode iz manastira.

Kako dodaju, veruju da je sve što se događa Božije davanje i da Njegove puteve ne možemo uvek ispitati.

– Isto tako verujemo da će se, kao i do sada „Bog kroz svoje ljubljene delati“, te da će se ova svetinja obnoviti i zasijati novim sjajem i biti obitalište „Slave Božije“. Uzdajući se u Gospoda, a oslanjajući se na Jevanđeljske reči da treba „jedni drugima bremena da nosimo“, nadamo se da će iskra Hristove ljubavi biti zapaljena u srcima našim, te da ćemo dati deo sebe i ponovo izgraditi ono što „ni rđa, ni moljac ne mogu uništiti“ i da ćemo i mi sebe uzidati u Jevanđeljsku kuću sazidanu na temelju koji je Hristos Gospod – poručuju iz manastira.

Dinarska sredstva uplatiti na račun: SPC Eparhija šabačka, broj 325-9500600032738-97, sa naznakom „Za obnovu Manastira u Bjelim Vodama“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter