Izvor: telegraf
08.02.2022 u 20:06
0

Uz Đokovića i Duma: „Dajemo mu našu iskrenu, bratsku podršku“

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ostavio je iza sebe sva dešavanja sa ovogodišnjeg Australijan opena i polako se sprema za put u Dubai, gde će prvi put zaigrati od početka kalendarske godine. Mnogi i dalje pružaju podršku Noletu i skoro mesec dana nakon nemilih događaja.

Tako je sada podrška stigla iz najvišeg zakonodavnog tela Rusije, odnosno iz Dume, odakle se oglasio narodni poslanik i prvi zamenik predsednika Komiteta ovog tela, Konstantin Zatulin. On je poslao pismo porodici Đoković u kojem izražava podršku najboljem na svetu.

 Već dugi niz dana ceo svet prati očiglednu nepravdu i segregaciju koja traje protiv, bez preterivanja, najistaknutijeg tenisera svega, čoveka velikog srca i otvorene duše, Novaka Đokovića. Mi u Rusiji, koja je istorisjki uvek bila blisko povezana sa Srbijom i njenim narodom, osuđujemo nedolično ponašanje australijske strane. Njemu izražavamo reči naše iskrene, bratske podrške i nadamo se da događaj, koji se dogodio, neće ni najmanje oslabiti Novaka, već će ga ojačati za dalje pobede i ostvarenja – piše u pismu narodnog poslanika i prvog zamenika predsednika Komiteta državne Dume Rusije, Konstantina Zatulina.

U pismu se podseća na veliku saradnju između ruskog i srpskog naroda u prošlosti, kao i na otvaranje rusko-balkanskog centra u Beogradu. Sada nakon što se to pokazalo kao pun pogodak, Zatulin poziva na organizaciju velikog, zajedničkog turnira dve zemlje koji bi se održao početkom marta u prestonici Srbije, a na koji bi došlo do 50 ljudi iz Ruske federacije.

Narodni poslanik tvrdi da bi Rusija pokrila sve troškove dolaska sportista, a da bi se turnir iskoristio kao promocija prijateljstva dve zemlje. Teniseri bi boravak u Beogradu iskoristili i za druženje, kao i obilazak glavnog grada Srbije i upoznavanje našeg naroda. Isto tako, sa ruske strane se nadaju da bi otvaranju turnira mogao da prisustvuje i sam Novak, što bi umnogome uveličalo čitavu svečanost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter