Izvor: Tanjug
11.02.2022 u 10:11
0

SAOPŠTENJE IZ OEBS-A: Skupština Republike Srpske da povuče zakona o VS i TS

Predstavnici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), povodom odluke Narodne skupštine Republike Srpske da usvoji zakon o uspostavljanju Visokog sudskog i tužilačkog saveta RS, pozvali su na povlačenje tog zakona.

-Pozivamo Narodnu skupštinu Republike Srpske da povuče ovaj zakon i pozivamo sve lidere u Bosni i Hercegovini da zajedno rade na stvaranju uslova neophodnih za konstruktivan politički dijalog i za dobrobit svih građana širom zemlje- ocenjeno je u zajedničkom saopštenju predsedavajućeg OEBS-a Zbignjeva Raua i generalnog sekretara te organizacije Helge Šmit. 

U saopštenju se ocenjuje da je “jednostrano povlačenje iz institucija na državnom nivou protivno Ustavu Bosne i Hercegovine” i da se time “podriva celokupna bezbednost i stabilnost BiH”.

-Visoko sudsko i tužilačko veće Bosne i Hercegovine je osnovna mera zaštite u održavanju vladavine prava u zemlji. Uspostavljanje paralelne strukture na entitetskom nivou ugrozilo bi dosadašnja dostignuća u reformi vladavine prava u zemlji i ugrozilo bi dalji napredak u ovoj oblasti -ocenjeno je saopštenju OEBS.

Ta organizacija je ponovo potvrdila svoju posvećenost Dejtonskom mirovnom sporazumu i njegovim vrednostima, ocenjujući da bi povlačenje iz Visokog sudskog i tužilačkog veća BiH bilo suprotno tom sporazumu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter