Izvor: Happy BSC
12.02.2022 u 12:31
0

NIKODIJEVIĆ: Rebalans budžeta najznačajnija tačka naredne sednice Skupštine grada

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević izjavio je da će na sednici koja je zakazana za ponedeljak, 14. februara, rebalans budžeta biti jedna od najznačajnijih tačaka. 

– S obzirom na to da je januar bio dobar mesec, procene su da ćemo imati povećan prihod u budžetu Grada, te će on iznositi 165,9 milijardi dinara, što je rekordna cifra za Beograd. Povećanje budžeta pre svega dolazi od povećane naplate poreza na zarade. To je pokazatelj da u Beogradu iz meseca u mesec prosečne zarade rastu i da ima sve veći broj zaposlenih, a poreske stope iste su kao i ranijih godina. Tako da možemo biti ponosni na tu činjenicu – pojasnio je Nikodijević. 

Kako je naveo, najveći deo novca iskoristiće se za kapitalne investicije, kao i u najrazličitije oblasti.  

– Ovim rebalansom budžeta nastavljamo da obnavljamo vozni park GSP-a. Novih stotinu autobusa stiže tokom ove godine, a raspisan je i tender za nabavku trolejbusa, 60 solo i 20 zglobnih. Ove godine nabavljamo nove tramvaje i svake godine kupovaćemo nove autobuse na prirodni gas kako bismo zamenili vozila koja koriste fosilna goriva. Na taj način vodimo računa i o životnoj sredini. Uz to imamo niz drugih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture, kanalizaciju, puteve, a veliki deo sredstava izdvajaće se i za životnu sredinu. Počećemo i novi projekat ozelenjavanje školskih dvorišta. Ove godine biće realizovana prva faze izgradnje Linijskog parka, što će biti nesvakidašnje i veoma lepo u Beogradu – naglasio je Nikodijević. 

Prema njegovim rečima, kad je u pitanju socijalna zaštita, po zaključku Vlade Srbije, 10.000 dinara pomoći biće isplaćeno zdravstvenim radnicima zaposlenim u ustanovama socijalne zaštite.  

– Još jedna dobra stvar za grad Beograd je to što će Grad Beograd preuzeti Kulturno-umetničko društvo „Ivo Lola Ribar”, osnovano 1944. godine kao amatersko udruženje. Ono je decenijama unazad negovalo kulturno-umetničke vrednosti čitave Srbije i ono će postati gradska ustanova. Tako ćemo na institucionalan način rešiti finansiranje ove značajne ustanove, koja danas ima preko 1.000 članova amatera. Mi ćemo finansirati osnovne režijske troškove, ali će oni imati stabilnost u svom radu i moći će da nastave sa očuvanjem kulturno-umetničkih vrednosti naše zemlje – naglasio je Nikodijević.  

Prema njegovim rečima na dnevnom redu naći će se i izmene i dopune Plana generalne regulacije. 

– Postojeći plan star je šest godina, a sada se radi o objektima javne namene što znači da stvaramo uslove za dalju izgradnju vrtića, domova zdravlja, ustanova socijalne zaštite. Biće to dobra sednica za kraj mandata, verujem da će odbornici podržati predložene odluke i verujem da smo u ovom mandatu učinili mnogo za grad Beograd – zaključio je Nikodijević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter