Izvor: Alo
17.02.2022 u 20:37
0

NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Molitve i podršku sam izuzetno osećao! Želim da se vratim u Australiju!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u ekskluzivnom intervjuu  govori o dešavanjima u Australiji, kao i o sledećim koracima

Novak Đoković  je u Australiji doživeo pravu torturu, otkriva sve detalje događaja koji je obeležio početak 2022. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe, biće zanimljivo videti koji su sledeći koraci najboljeg tenisera sveta.

 Osećao je podršku naroda

– Molitve i podršku sam izuzetno osećao. Nažalost pogled moje sobe nije bio prema tom glavnom delu ispred zgrade gde su bili naši ljudi, ali sam ih čuo, svakog dana ih je bilo sve više. Pružali mi podršku, ljubav, koja me je nosila i davala mnogo snage. Zahvalan sam na toj podršci koja je dolazila iz Srbije, regiona i sveta i od ljudi koje sam imao prilike da vidim, čujem od srpske dijaspore u Australije. Jedan od glavnih razloga što želim da se vratim u Australiju je da se i njima zahvalim, nadam se na slobodi i licem u lice.

 Nije prekršio pravila!

– U ovakvim situacija kada je svetska pandemija, pravila su ista za svakog. Meni su pravila bila jasna i ja sam ih poštovao. Nisam ni u jednom trenutku koristio svoj privilegovani status najboljeg tenisera na svetu da bih na silu ušao u njihovu zemlju.

 O slici na Instagramu pred put za Melburn

– Svestan sam da moje ime dva-tri meseca provlačilo kroz medije u kontekstu da nisam vakcinisan. Trudio sam da zadržim svoj stav i status da je to privatno, samo moja stvar. Nikada nisam mislio da ću morati da o tome pričam javno da bih mogao da igram tenis. Kada sam odlazio za Australiju odlučio sam da to objavim fotografijom na društvenim mrežama. To sam uradio iz namere da budem transparentan, otvoren, iskren. Ne žalim zbog toga, a da li bi izgledali stvari druačije, to ne znam.

 Bio je spreman da ne ide u Australiju

– Nisam imao dilemu, ja sam znao da ne mogu da idem. Bio sam spreman da ne idem. Do trenutka kad mi se ukazala prilika za medicinsko izuzeće. I svi igrači su dobili tu mogućnost, da postoji mogućnost aplikacije za to. Morali ste da prođete proceduru, priložite medicinske dokumente, kako biste bili deo procesa. Bitno je reći da su dva nezavisna medicinska panela analizirali dokumentaciju anonimno. Nisu znali da sam ja u pitanju. Ne hvatajte me za reč, ali znam da je uručeno više od 20 medicinskih izuzeća. Što se tiče mog izuzeća, nevakcinisan status i skorašnja infekcija virusom i određeni nivo antitela, imali smo nas troje. Jedan hrvatski trener i češka teniserka, ušli su u Australiju 10 dana pre mene. Dakle nije bilo nikakvih problema, ali se on odjednom stvorio kad sam ja došao. Onda su i njima ukinuli vize i morali su i oni da budu deportovani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter