POSNI RUČAK GOTOV ZA POLA SATA: Oslić u hrskavoj korici od palente
Ukusan i prilagodljiv izbor za svaku kuhinju, bilo da se sprema za brzi ručak ili sofisticiranu večeru.
Oslić, poznata i cenjena riba u kulinarstvu, igra glavnu ulogu u mnogim kuhinjama zbog svoje raznovrsnosti i delikatnog ukusa. Ova riba koja se nalazi u hladnim vodama ima tanko, ali čvrsto meso koje se lako priprema i kombinuje sa raznim začinima i prilozima.
Tehnike pripreme
Kada se oslić kuva u kuhinji, to obično uključuje jednostavne, ali ukusne tehnike pripreme. Prženje u tiganju na maslinovom ulju s belim lukom i malo limunovog soka je uobičajena metoda koja ističe prirodnu slatkoću ribe.
Oslić se može ispeći i u rerni, u korici od začinskog bilja ili kombinovati sa povrćem poput paradajza i maslina, stvarajući bogato i aromatično jelo.
Za one koji preferiraju zdravije opcije, oslić se može kuvati na pari ili pripremiti u papiru za pečenje, što omogućava ribi da zadrži sočnost i upije arome dodatih začina i bilja.
Uz šta se služi
Pored ovih načina pripreme, oslić se često služi uz lagane priloge kao što su kuvani pirinač, pečeni krompir ili sveža salata. Ovo su jela koja dopunjuju, a ne dominiraju nad ukusom ribe, omogućavajući osliću da bude zvezda obroka.
Predlažemo vam brz i ukusan ručak, idealan za uživanje petkom i početak vikenda. Kao prilog poslužite prženi ili pečeni pomfrit, kuvani krompir s blitvom ili spanaćem ili bilo koji dobar sos na bazi pavlake.
Takođe, ovako pohovan oslič možete staviti u peciva, dodati sezonsku salatu, topljeni sir i uživati u ukusnim pljeskavicama. Osim oslića, možete pripremiti i drugu ribu, recimo losos se odlično slaže s palentom.
Vreme pripreme
30-40 minuta
Sastojci
100 g palente
800 g oslića
2 kašike sitno seckanog peršuna
1 limun
ulje
so, biber
NE BACAJTE LJUSKE OD BELOG LUKA: Prepune su vrednih materija
Priprema
1. Pomešajte sve sastojke osim ribe. Filete premažite uljem i uvaljajte u suve sastojke. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta do pola sata, u zavisnosti od veličine fileta. Takođe, ribu možete ribu na ulju. U tom slučaju pustite da dobije boju i hrskavu koricu te poslužite toplo.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74