Izvor: Happy BSc Portal/24 sedam.rs
15.12.2023 u 08:33
0

POSNI RUČAK GOTOV ZA POLA SATA: Oslić u hrskavoj korici od palente

Ukusan i prilagodljiv izbor za svaku kuhinju, bilo da se sprema za brzi ručak ili sofisticiranu večeru.

Oslić, poznata i cenjena riba u kulinarstvu, igra glavnu ulogu u mnogim kuhinjama zbog svoje raznovrsnosti i delikatnog ukusa. Ova riba koja se nalazi u hladnim vodama ima tanko, ali čvrsto meso koje se lako priprema i kombinuje sa raznim začinima i prilozima.

Tehnike pripreme

Kada se oslić kuva u kuhinji, to obično uključuje jednostavne, ali ukusne tehnike pripreme. Prženje u tiganju na maslinovom ulju s belim lukom i malo limunovog soka je uobičajena metoda koja ističe prirodnu slatkoću ribe.

Oslić se može ispeći i u rerni, u korici od začinskog bilja ili kombinovati sa povrćem poput paradajza i maslina, stvarajući bogato i aromatično jelo.

Za one koji preferiraju zdravije opcije, oslić se može kuvati na pari ili pripremiti u papiru za pečenje, što omogućava ribi da zadrži sočnost i upije arome dodatih začina i bilja.

Pixabay

Uz šta se služi

Pored ovih načina pripreme, oslić se često služi uz lagane priloge kao što su kuvani pirinač, pečeni krompir ili sveža salata. Ovo su jela koja dopunjuju, a ne dominiraju nad ukusom ribe, omogućavajući osliću da bude zvezda obroka.

Predlažemo vam brz i ukusan ručak, idealan za uživanje petkom i početak vikenda. Kao prilog poslužite prženi ili pečeni pomfrit, kuvani krompir s blitvom ili spanaćem ili bilo koji dobar sos na bazi pavlake.

Takođe, ovako pohovan oslič možete staviti u peciva, dodati sezonsku salatu, topljeni sir i uživati u ukusnim pljeskavicama. Osim oslića, možete pripremiti i drugu ribu, recimo losos se odlično slaže s palentom.

Vreme pripreme

30-40 minuta

Sastojci

100 g palente
800 g oslića
2 kašike sitno seckanog peršuna
1 limun
ulje
so, biber

NE BACAJTE LJUSKE OD BELOG LUKA: Prepune su vrednih materija

Priprema

1. Pomešajte sve sastojke osim ribe. Filete premažite uljem i uvaljajte u suve sastojke. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta do pola sata, u zavisnosti od veličine fileta. Takođe, ribu možete ribu na ulju. U tom slučaju pustite da dobije boju i hrskavu koricu te poslužite toplo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter