Izvor: informer
08.03.2022 u 07:39
0

POČINJE PROCES PROTIV BELIVUKA I NJEGOVE BANDE: Terete se za JEZIVE slučajeve ubistava, silovanja i otmica

U Specijalnom sudu u Beogradu počinje pripremno ročište protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića Mesara i još 28 njihovih bandita, koji se terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo okrivljeni, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, tužilac i sudsko veće. Na ovom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno reći će da li priznaju ili negiraju krivična dela, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja. Prema nezvaničnim saznanjima, dokazni materijal sadrži čak 10.000 strana, a tu su i fotografije sa šifrovane aplikacije Skaj, na kojima su iskasapljena tela žrtava klana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres koji će biti javan, a optuženi će moći detaljno da izlože svoje odbrane. Očekuje se da će Belivuk, Miljković i ostali biti privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu pod jakim merama obezbeđenja.

U pritvoru se, inače, nalazi 28 pripadnika bande, dok su dve osobe u kućnom pritvoru. Ukupno su četvorica Belivukovih mafijaša odlučila da tužilaštvu otkriju sve detalje zločina, a među njima su dvojica koja su dobila status svedoka okrivljenih. U pitanju su Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su zaključili sporazume sa Tužilaštvom za blaže kazne. Tako će Hrvatin dobiti 15 godina robije, a Spasojević 14 godina.

Protiv ove zloglasne grupe, koja je žrtve kasapila i ubijala u kući u Ritopeku, u toku su istrage za još dva ubistva. I crnogorsko tužilaštvo takođe vodi istragu protiv Belivuka i Miljkovića zbog dva ubistva i jedne otmice u Crnoj Gori. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter