VELIKA TAJNA ISKUSNIH DOMAĆICA: Ovo je pravi trenutak kada u ručak treba dodati beli luk
Većina greši kada je u pitanju dodavanje ovog začina.
Kako seckate, pržite, mešate – to može biti baš „tajni“ razlog zašto sve radite kako je napisano u receptu, a jelo ne ispadne onako kako ste očekivali. Mnogi prave veliku grešku kada spremaju jela sa belim lukom, ponekad i zato što u receptu koji koriste ne postoje precizna uputstva.
Prilikom pripreme jela sa belim lukom, glavno pravilo je – dodajte ga pred kraj! Prženje belog luka na samom početku pripreme „rezervisano“ je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni. Nikada ga nemojte bacati u vruće ulje jer će beli luk izgoreti brzinom munje. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško probavljiv.
Budite posebno oprezni ako kuvate u tiganju sa debelim dnom. U njemu se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa pomerite posuđe sa šporeta čim beli luk poprimi bledo zlatnu boju.
U većinu jela, međutim, pred kraj dodajte ovaj dragoceni začin, moćan prirodni antibiotik i pomoć pri mršavljenju i ne kuvajte jelo predugo nakon toga.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74