POSNA PITA OD KISLEOG KUPUSA: Probajte neobičan spoj ukusa
Kiseli kupus nije samo obična salata
Ako hoćete da napravite nešto posno i zdravo u ove dane posta – napravite pitu. Oni koji su probali znaju koliko je ukusna, a ono koji nisu – vreme je da probaju. Neće se pokajati.
KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM: Sočan i mekan, uživaćete u ukusu
Šta je čini zdravom
Kiseli kupus nije samo obična salata. To je jedna od najzdravijih namirnica koje konzumiramo zimi. I treba ga jesti svaki dan prvenstveno zbog toga što je reč o prirodnom probiotiku koji hrani dobre bakterije u crevima, piše Lepota i Zdravlje. To je ključno za jak imunitet i svima nam je to prioritet u danima kada haraju razni virusi. Osim toga, ako ste na terapiji antibioticima, jedite kiseli kupus jer će on ubrzati obnavljanje narušene mikroflore creva.
Recept za posnu pitu od kiselog kupusa
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 šargarepe
2 krompira
1 šolja pirinča
so i biber po ukusu
1 pakovanje gotovih kora za pitu
ulje
Priprema: Uklonite vanjske listove kiselog kupusa i naseckajte ga sitno. A zatim ga isperite pod mlazom hladne vode. Na srednje jakoj vatri, propržite crni luk na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i kiseli kupus. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša. Dodajte oljušten i sitno iseckan krompir i dobro opran pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu. Zatim dolijte malo vode i dinstajte još nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine i pirinač ne nabubri. Sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se ohladi. Premažite jednu koru uljem i preko stavite drugu. Filujte kore i urolajte ih kao i svaku drugu pitu. Ili slažite jednu preko druge. Kako vam se više sviđa. Ukus će ostati isti. Ređajte jufke u podmazanu tepsiju, premažite ih uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa oko 30-40 minuta, dok ne porumeni.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
1 thought on “POSNA PITA OD KISLEOG KUPUSA: Probajte neobičan spoj ukusa”
Ja pravim bez pirinča i bez krompira a umesto crnog luka stavim praziluk, ova pita je odlična zato što može i da se zamrzne i kada se izvadi pred Slavu ili pred goste i stavi u rernu da bude vruća izgleda kao da ste je upravo napravili apsolutno je kao da ste je tek sada napravili , ali da se zna ako pravite gužvanu kupusaru gde kore gužvate zajedno sa filom od prodinstanog ribanca i tako slažete u pleh upotrebite srednje kore , najbolje su kod Nade na Palilujskoj pijaci, one su čak i malo pride zapečene , savršeno .