Izvor: NOVA SPORT
09.02.2024 u 03:48
0

PORAZ KOŠARKAŠICA SRBIJE: Nemačka blizu plasmana na Olimpijske igre, naše košarkašice prokockale pobedu

Košarkašice Srbije izgubile su od Nemačke sa 66:73 u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu ove godine.

 

Nemačka je od prvog minuta vodila, ali su se naše košarkašice vratile u drugom poluvremenu, a onda na tri minuta do kraja čak i povele, prvo sa 56:55, a onda kasnije i sa 63:59. Međutim, Nemice su napravile veliku seriju, Srbija je bila brzopleta i mnogo je grešila, tako da je protivnik zasluženo stigao do pobede.

 

Leoni Fibih je imala 20 poena i osam skokova, te je bila najbolja u svom timu. Satu Sabali je doprinela trijumfu sa 18 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je njena sestra Niara Sabali imala 14 poena i 17 skokova uz četiri asistencije.

Kod Srbije najbolja je bila Angela Dugalić 13 poena i četiri skoka, dok je Jovana Nogić ubacila 12 poena uz četiri skoka. Niko drugi u sastavu Srbije nije bio dvocifren kada je o poenima reč.

Nemačka je ovako došla nadomak plasmana na Olimpijske igre ove godine, dok će Srbija morati da pobedi Brazil i/ili Australiju, kako bi dobila šansu da se takmiči za medalje u Parizu.

Naredni meč naša reprezentacija igra 11. februara u ponoć protiv Brazila, dok je 21 sat kasnije na programu duel sa Australijom.

z ove grupe će plasman na Olimpijske igre obezbediti čak tri od četiri selekcije, što u teoriji može da znači da bi našim devojkama i jedna pobeda bila dovoljna za put u Pariz.

Od prvog minuta bilo je jasno da ovo neće biti dobro napadačko veče za Srbiju. Nemačka je to koliko-toliko iskoristila, povela sa 1:9, pa sa 7:17, da bi na kraju prvog perioda na semaforu stajalo 12:19.

Za celu prvu četvrtina Srbija je imala tek jedan defanzivni skok, dok je Nemačka izgubila čak devet lopti.

U drugoj deonici Srbija je bila bez poena čak pet minuta i 10 sekundi.

Nastavili su se problemi u napadu za Srbiju, dok ni Nemačka nije blistala, ali je imala sestre Sabali, koje su bile razigrane. Uz njih dve odlične u drugom periodu bile su Gulih i Fibih, pa su Nemice na poluvreme otišle sa prednošću od 21:36.

Srbija je serijom 7:0 otvorila drugo poluvreme, pošto je Maša Janković poentirala pod košem, a Ivana Raca sa trojke, dok su obe bile pod faulom, pa su realizovale i dodatne penale. Međutim, Nemačka je imala spreman odgovor, ali krajem trećeg perioda aktivirala se i Angela Dugalić, koja je imala sjajnu rolu, pa je naš tim prišao na 42:45. Ipak, Nemice su uspele da pred poslednjih 10 minuta dođu do sedam poena prednosti – 46:53.

Dragana Stanković je imala veliki doprinos na obe strane terena, pa je Srbija na pet minuta do kraja meča prvi put povela sa 56:55. Satu Sabali je promašila trojku, ali Fibih nije. Nogić je pogodila iz prodora iz nemoguće pozicije, a Fibih je sa penala bila sigurna. Nogić je ubacila daleku trojku za 61:59, a nadovezala se i pogocima sa penala za +4. Međutim, Nemice su napravile ključnu seriju od čak 14:0, kojom su rešile pitanje pobednika. Čađo je za kraj ubacila trojku, koja ne znači mnogo u ovom trenutku, ali o prolasku na Olimpijske igre može da odlučuje i koš razlika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter