Izvor: Happy BSC
18.03.2022 u 09:29
0

MILO ĐUKANOVIĆ JE UPRAVO NAJSTRAŠNIJE IZVREĐAO SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Najnovije uvrede iz Podgorice zaboleće svakog Srbina

Crna Gora nije odustala od potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, koji mora biti u skladu sa ustavno-pravnim sistemom države, izjavio je crnogorski predsednik Milo Ðukanović i dodao da SPC nema nikakva posebna prava u Crnoj Gori.

„Ugovor nije nikakav imperativ SNP-a, to je interes svake odgovorne vlasti uključujući i DPS, kao raniju vlast. Samo je imperativ da taj ugovor mora biti u skladu sa ustavno-pravnim sistemom Crne Gore, a ne u skladu sa mitomanskim interpretacijama istorije čelnika SPC kako njima pripadaju neka posebna prava. Ne pripadaju im nikakva posebna prava“, rekao je Ðukanović u intervjuu za Radio Crna Gora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Siguran je kaže da države neće potpisati ugovore o kakvim, kako je rekao, mašta SPC.

„Sa tezom da dokaže da je Crna Gora srpska, teokratska država kojom bi trebalo da upravlja SPC, za šta su podršku dobili i izborom vlade u Ostrogu“, kaže Ðukanović.

Govoreći o popisu stanovništva, crnogorski predsednik je rekao da je to zakonska obaveza, koja je, kako tvrdi, prošle godine propuštena zbog nezdrave atmosfere i srpskih medija.

„Zakon o popisu treba da definiše sve uključujući i tačan datum njegovog održavanja. Tu priliku smo propustili prošle godine jer se popisi održavaju svake 10 godine. Ta prilika se propustila zbog potpuno jedne nezdrave atmosfere u kojoj su srpski mediji govorili o najvažnijem nacionalnom interesu Srbije da bude akter popisa u Crnoj Gori“, tvrdi Ðukanović.

On je rekao da Zakon o popisu koji je usvojila odlazeća vlada treba dopuniti jer nisu sadržani svi neophodni elementi.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter