Izvor: KURIR
09.07.2024 u 11:06
0

BELIVUK JE DANAS TREBAO DA SE BRANI: Svedok saradnik se nije pojavio, evo šta se dogodilo

Suđenje pripadnicima kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je optužen za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, jer se nije pojavio svedok saradnik Srđan Lalić.

Sudija Zorica Avramović pročitala je izveštaj lekara doma zdravlja u kom se navodi da je on malaksao, da ima gušobolju i povišenu temperaturu, zbog čega mu je preporučeno strogo mirovanje u trajanju od pet dana.

Suđenje se odlaže, nastavićemo u petak – kratko je saopštila prisutnima sudija.

Inače, u sud nije došao ni optuženi Boris Karapandžić, za koj je advokat Sanja Ćeriman dostavila lekarski nalaz, ali je protiv njega postupak privremeno razdvojen.

ULETEO KOLIMA NA GROBLJE I PREVRNUO SE NA KROV: Potresna nesreća kod Kruševca (FOTO)

U sud su jutros nešto pre 10 sati stigli optuženi koji se brane sa slobode, među kojima je i jedina žena obuhvaćena optužnicom, Slađana Sekulić. Podsetimo, pred sudom je danas trebalo da počne ponovno iznošenje odbrana optuženih, pošto je sudski postupak zbog izmene u sastavu sudskog veća krenuo iznova.

Na pripremnom ročištu svi optuženi osim svedoka saradnika Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića negirali su optužbe.

Belivuk i Miljković su najavili da će ponovo iznositi odbranu, s tim što je Belivuk rekao da uopšte neće odgovarati na pitanja koja bi neko imao da mu postavi, dok je Miljkvoić izjavio da neće odgovarati na pitanja tužilaštva „sve dok mu ne dostavi obdukcione zapisnike za navodno mrtve“ – podseća sagovornik Kurira.

Pripadnici kriminalne grupe, podsetimo, terete se da su žrtve ubijali u kući u Ritopeku, a potom mleli njihova tela i ostatke bacali u Dunav, zbog čega oni nikada nisu pronađeni.

Trojica svedoka saradnika, koji su i sami učestvovali u zločinima, do detalja su tokom svedočenja ispričali na koji način su ih namamljivali, otimali i ubijali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter