Izvor: KURIR
11.07.2024 u 09:55
0

SEKIROM UBIO DEDU I BABU: Marku konstatovan OVAJ poremećaj, ali ide na novo veštačenje OVO JE MOGUĆI MOTIV

Optuženi za dvostruko ubistvo u Zmajevu Marko P. (30) ponovo će biti upućen na veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

On se sumnjiči da je, pre dve godine, sekirom usmrtio dedu i njegovu sestru od ujaka koja mu je kobnog dana došla u posetu.

Marko se nalazi u pritvoru. Tokom istrage se branio ćutanjem, pa je zatim izneo odbranu gde je rekao da „se samog događaja ne seća jer je imao amneziju“.

Kako se saznaje, veštaci su Marku konstatovali poremećaj ličnosti – granični tip.

– Definitivno smatram da je sud trebalo da prihvati predlog za kontrolno veštačenje zbog niza nedostataka i nelogičnosti na koje sam ukazao, ali i onih koje je sam sud uočio. Primera radi prethodni veštaci nisu dali odgovor na pitanje kako ne vide afekat kod okrivljenog i pored toga sto se isti nagomilavao u prethodnom periodu u odnosu na pokojnog oštećenog. Takođe veštaci ga ne vide i pored brojnih smrtonosnih udaraca kako je ovo delo izvršeno, koji udarci ukazuju na prisustvo ogromnog afekta koji je oslobođen kada su se okrivljeni i oštećeni posle duže vremena očigledno sreli. Očekujem da će nova ustanova kojoj bude povereno veštačenje odgovoriti na sva sporna pitanja – kaže Goran Karadarević, advokat optuženog.

UHAPŠEN MONSTRUM KOJI JE UBIO SUPRUGU I ĆERKE POZNATOG VODITELJA: Policija ga LOCIRALA NA GROBLJU uz pomoć psa tragača

Zločin

Marko P. iz Zmajeva osumnjičen je da je 5. jula 2022. godine usmrtio dedu po majci Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru od ujaka Zoru Dakić (83).

Podsećanja radi, na jednom snimku sa kamere se vidi kako Marko tog 5. jula prošle godine oko 14 sati napušta kuću svog dede. Međutim, pojavljuje se šest sati kasnije i iz nje iznosi sekiru koju stavlja u dedinu „dačiju“ i odlazi.

– Po svemu sudeći u dom se vratio kako bi uklonio dokaze. Sam čin ubistva nije snimljen- kaže naš sagovornik blizak slučaju.

Osumnjičeni Marko P. uhapšen je 13. jula 2022. godine u šumi na Vršačkom bregu u Vršcu, ali sekira kojom je počinjeno dvostruko ubistvo nije pronađena.

Motiv zločina je najverovatnije koristoljublje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter