Izvor: Kurir
14.07.2024 u 09:52
0

ŽELIM MU DOBRO ZDRAVLJE I BRZ OPORAVAK: Verujem u snagu američkog naroda da ovo prevaziđe

Uveren sam da ćemo u Srbiji uspeti da sačuvamo razum, poručio je predsednik koji se prethodno sastao s patrijarhom Koptske pravoslavne crkve

KAIRO – Verujem u snagu američkog naroda da sve ovo prevaziđe i uveren sam da ćemo mi u Srbiji uspeti sa sačuvamo razum, da razumemo i shvatimo koliko je mir važan, koliko je stabilnost važna i da guramo zemlju napred, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučića uključivši se jutros uživo iz Kaira.

PRIPREMAN ATENTAT I NA RUSKOG PREDSEDNIKA: Svi su na listi za odstrel!

On se odmah osvrnuo na noćašnje događaje u SAD kada je iz snajpera pucano na nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji.

– Želeo bih da izrazim zabrinutost zbog užasnih događaja koji su se zbili u SAD pokušajem atentata na bivšeg predsednika i predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Želim mu dobro zdravlje i brz oporavak. Nadam se da će ovo ludilo mržnje koje se širi svud po svetu da prestane i da će postojati veće poštovanje za drugačije stavove, viđenja. I da će manje biti agresije posebno od onih koji uvek drugima prebacuju da su agresivni, a najčešće baš s te strane dolaze napadi – rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije boravi u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat od 12. do 14. jula 2024. godine.

Tokom boravka, predsednik Vučić se sastao s predsednikom Arapske Republike Egipat Abdelom Fatahom al Sisijem, nakon čega je prisustvovao svečanom ručku koji je u njegovu čast u Predsedničkoj palati priredio predsednik Al Sisi.

Sastanak s poglavarom Koptske pravoslavne crkve

Predsednik Vučić se sastao i sa predsednikom Arapske lige Ahmedom Abul Geitom, kao i sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

– Imali smo odličan razgovor sa patrijarhom koptske pravoslavne crkve. Razgovarali smo o miru saradnji i jedinstvenom pravoslavnom naporu da se održi mir. Lep razgovor da naučimo nešto više o koptskoj pravoslavnoj crkvi.

Tokom zvanične posete, predsednik Vučić danas će imati odvojene susrete i sa predsednikom Parlamenta Arapske Republike Egipat Hanafijem Ali Gebelijem, kao i predsednikom Vlade Arapske Republike Egipat Mostafom Madbulijem, nakon čega će se obratiti na Egipatsko-srpskom poslovnom forumu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter