Izvor: ALO
15.07.2024 u 18:09
0

ZVEZDA IMA NOVOG GOLMANA: Novo pojačanje stiglo na „Marakanu“

Novi član Crvene zvezde postao je golman Marko Ilić, saopštio je danas sedmostruki uzastopni šampion Srbije.

Kako je saopšteno na sajtu kluba, Ilić (26) je sa čelnicima Zvezde potpisao trogodišnji ugovor.

Ilić je rođen 3. februara 1998. godine. Nastupao je za mlađe selekcije Vojvodine, a u Srbiji je još nosio dres Proletera i Voždovca. Usledio je odlazak u Belgiju, gde je branio boje Kortrajka, a od 2023. godine oprobao se u MLS ligi, gde je stajao na golu Kolorada. Početkom kalendarske godine prosleđen je na pozajmicu u norveški Sarpsborg, gde je proveo polusezonu.

– Počastvovan sam što sam deo ovakvog kluba, a ujedno i uzbuđen. Hteo bih da zahvalim svim ljudima koji su radili na realizaciji mog transfera u Zvezdu. Mislim da sam išao zaobilaznim putem. Bio sam u Voždovcu nekoliko godina, zatim sam otišao u Belgiju, a posle toga u MLS, dok sam pre dolaska u Zvezdu bio na pozajmici u Norveškoj. Smatram da sam relativno mlad za golmana, ali već sad imam veliko internacionalno iskustvo. Iako sam u Zvezdu došao zaobilaznim putem, sve prethodno me je dovelo do ovog trenutka i zaista sam presrećan zbog toga – rekao je Ilić na promociji, a prenosi klupski sajt.

Ilić veruje da će mu u Zvezdi značajno pomoći internacionalno iskustvo.

Novi član Zvezde od novih saigrača poznaje Mirka Ivanića.

– Nisam imao priliku da pričam sa saigračima, neke od njih znam, na primer Mirka Ivanića iz dana kada sam bio u Vojvodini, siguran sam da će mi pomoći da se prilagodim što pre – podvukao je Ilić.

Obratio se golman i navijačima Zvezde.

– Poruka za navijače je da budu uz nas i samo uz njihovu pomoć možemo da ostvarimo dobre rezultate – zaključio je Ilić.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela je sa zadovoljstvom istakao potencijal novog golmana kluba sa „Marakane“.

– Ilića dobro poznajem još iz mlađih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije. U najboljim golmanskim godinama dolazi u naš klub. Crvena zvezda je uvek imala dobre golmane i to ne samo jednog, nego više njih. U poslednjih sedam ili osam godina imali smo Borjana i Popovića, sad imamo Glazera i dolazi Ilić, koji će pojačati konkurenciju i biti sigurnost našeg tima u budućnosti – rekao je Mrkela, a prenosi klupski sajt.

Mrkela je istakao da su svi golmani napredovali u Zvezdi.

– Imamo odličnog trenera – Dušana Gašića, koji je razvio mnoge golmane, a verujem da će i Ilić kroz treninge sa njim napredovati i biti uzdanica Zvezde. Uvek sam ponosan kada dobri igrači dolaze u Crvenu zvezdu, a drago mi je da je i Ilić ponosan – istakao je Mitar Mrkela.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter