Izvor: SPUTNIK
15.07.2024 u 21:15
0

UKRAJINA POSTALA CRNA RUPA ZA AMERIČKU EKONOMIJU

Ukrajina je postala crna rupa za američku ekonomiju, ulaganja Vašingtona u taj sukob mogla bi da postanu direktan udar na sistem upravljanja SAD, izjavio je lider partije zabranjene u Ukrajini „Opoziciona platforma – Za život“ i predsednik saveta pokreta „Druga Ukrajina“ Viktor Medvedčuk.

U svojoj kolumni na medijskoj platformi „Smotrim.ru“ on je analizirao političku situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama u vezi sa nedavnim atentatom na republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.
Prema njegovim rečima, taj atentat se uklapa „u lanac događaja očajničke situacije u kojoj se nalaze američke demokrate“. Političar smatra da u SAD „postoji ozbiljna kriza u upravljanju zemljom i da je predsednik Džozef Bajden za SAD je nešto poput bivšeg sovjetskog lidera Leonida Brežnjeva za SSSR, nakon čega zemlja tokom promena može završiti u provaliji“.
Ukrajinski sukob pod Bajdenovom vlašću postaje za Ameriku ono što je Avganistan bio za SSSR, istakao je Medvedčuk. Gubitak SAD u Ukrajini je očigledan, ali Bajden pokušava da ubedi Amerikance da to nije tako da bi sačuvao prestiž SAD, koje svim silama žele da održe liderstvo u svetu, rekao je on.
Danas Vašington pokušava da dokaže celom svetu da prijateljstvo sa njim omogućava zemlji da napreduje u svim pravcima, ali je Ukrajina živi dokaz da to apsolutno nije tako, ocenio je Medvedčuk.
S tim u vezi, on je precizirao da je, orijentišući se ka NATO-u i EU, Ukrajina postala najsiromašnija država u Evropi, pretrpela razoran rat na svojoj teritoriji i da, uprkos neviđenoj podršci kolektivnog Zapada, nije uspela da postigne rezultate na bojnom polju.
Sjedinjene Američke Države bi trebalo da pokažu svetu neiscrpnost američkih resursa i „bez razmišljanja lažu da će pomoći Ukrajini zauvek i beskrajno“, dodao je ukrajinski političar.
„Ne ide im baš. Ukrajina se odavno pretvorila u crnu rupu za američku i evropsku ekonomiju, a neuspešna je i na bojnom polju i u diplomatskim igrama. Ispostavilo se da ulaganja u ukrajinski rat nisu opravdana, a to je direktan udar na sistem upravljanja SAD“, naglasio je Medvedčuk.
Lider pokreta naveo je da danas, kada je Bajden dobio neprijatelja ne samo u Rusiji, već i u Kini, Vašingtonu postaje sve teže da igra ulogu svetskog hegemona.
„Ispostavilo se da je potrebno američko restrukturiranje, ali mnogi državnici nisu spremni za to i žele da se sakriju iza Bajdenovih leđa“, zaključio je političar.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter