Izvor: Kurir
16.07.2024 u 07:18
0

OD PETKA, KIŠA I NEVREME: Nerealne temperature u Beogradu!

Glavni grad od jutros najtopliji, u Sjenici prijatnih 14 stepeni

BEOGRAD – Najtopliji grad u Srbiji sinoć je bio Beograd u kojem je u 22 sata izmerena temperatura od 32 stepena, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

NASLOVNE STRANE ŠTAMPANIH IZDANJA: Prelistavanje štampe za utorak, 16. jul 2024. godine

Samo dva stepena manje izmereno je u Novom Sadu, Loznici, Paliću i Kraljevu. Toplo je bilo i u Kruševcu,Valjevu, Kikindi, Zrenjaninu, Nišu, Smedervskoj Palanci i Ćupriji gde je u 22 izmereno 29 stepeni.

Sinoć je najprijatnije bilo na Kopaoniku gde je temperatura 20 stepeni, u Sjenici i Dimitrovgradu bilo je 22, a u Kuršumliji 25 stepeni.

RHMZ za danas najavljuje nastavak tropskog talasa i temperaturu vazduha do 40 stepeni Celzijusa.

Jutros u 6 sati 27 stepeni?!

Jutros u 6 sati najtoplije je bilo u Beogradu, sa 27 stepeni. U Loznici je bilo 26 stepeni, a stepen manje u Novom Sadu i Zrenjaninu. Najsvežije je u Sjenici, gde je temperatura u 6 sati bila 14 stepeni. U celoj Srbiji na snazi je crveni meteo-alarm zbog visokih temperatura.

Obrt od petka, kiša i nevreme!

Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Srbiji danas pretežno sunčano i veoma toplo vreme

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz moguće pljuskove sa grmljavinom na zapadu zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab do umeren, u košavskom području i jak, jugoistočni i istočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severozapadni pravac.

Jutarnja temperatura od 16 na jugu Srbije do 26 u Beogradu, a najviša dnevna od 37 do 40.

U Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 23 do 26, a najviša dnevna oko 40.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter