Izvor: alo.rs
17.07.2024 u 10:45
0

SAVET ZLATA VREDAN: Uz ovu tehniku zaspaćete za samo 5 minuta čak i u tropskim noćima

Tropske noći traju već danima i danima i čini se kao da im nikada neće doći kraj.

Tropske noći, između ostalog, donose i nesanicu.

Mnogi zoru dočekaju budni, zbog visokih temperatura ne mogu da utonu u san, ali uz ovu tehniku stvari se mogu promeniti.

Oni koji su je isprobali tvrde da je efikasna.

Kako ističe psiholog Leva Kubilut, postoji jedna facijalna vežba uz koju je moguće uspavati se za pet minuta.

„NE VOLIM SANKCIJE“: Tramp o politici aktuelne američke administracije prema Rusiji

U pitanju je tehnika progresivne mišićne relaksacije (PMR), koja opušta um i telo tako što najpre dolazi do stezanja pojedinih grupa mišića, a zatim do njihovog opuštanja.

Ona savetuje da prvo zategnete mišiće lica tako što ćete podići obrve i držati ih tako od pet do deset sekundi, dok dišete nešto pliće.

Zatim treba da opustite tenzije u licu postepenim relaksiranjem mišića kao pri osmehu.

Potom treba da opustite ramena, mišiće ruku i vrata u najprijatniji mogući položaj, pa donjih ekstremiteta dok disanje prelazi u sporo i duboko.

Dolazi na red i vizualizovanje sebe u opuštenom stanju zatvorenih očiju i oslobađanje od svih misli koje ometaju da se utone u san.

Kako je pojasnio profesor kliničke psihologije na Univerzitetu u Pensilvaniji, progresivna relaksacija mišića je vežba opuštanja u okviru koje sistematski zatežete i relaksirate mišićne grupe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter