Izvor: kurir
17.07.2024 u 11:56
0

MASKE SU KONAČNO PALE: Veliko hapšenje u Crnoj Gori

Jedan od vođa kriminalnog klana "Drešaj" iz Tuzi - Viktor Drešaj uhapšen je jutros u velikoj međunarodnoj operaciji "General" po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), saznaju "Vijesti".

Izvor „Vijesti“ iz Tuzi naveo je da je osumnjičeni Drešaj, nešto posle deset časova, viđen sa lisicama na rukama u pratnji službenika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Prema pisanju ovog portala, u Budvi su lisice stavljene i Vukanu Čokoviću (61), koji se ranije zvao Vinetu.

ALBANKA KOJA JE USMRTILA BRATA I SESTRU U HRVATSKOJ PUŠTENA IZ PRITVORA: Porodica očajna, oglasili se PRETUŽNOM porukom (FOTO)

Inače, Vinetu Čoković hapšen je i 2015. u Španiji, u velikoj međunarodnoj operaciji „Vinetu“ i tada je bio označen kao vođa kriminalne grupe kojoj je zaplenjeno 3,5 tona kokaina. Među uhapšenima, tada su bili navodni pripadnici njegove kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore.

Špnaski mediji tada otkrili su da se u to vreme Vinetu Čoković predstavljao kao fudbalski menadžer i da je na taj način pravdao svoja putovanja širom sveta. Opisali su da je živeo na „visokoj nozi“ u luksuznom stanu u Madridu i vozio skupocene automobile, a da je kod njega prilikom pretresa pronađeno i 10 miliona evra.

Inače, on je u mladosti navodno bio fudbaler.

Vijesti su prenele da su pripadnici crnogorske policije jutros pretresali kuću Drešaja u Tuzima.

Viktor Drešaj i njegov brat Leon, kako navode, u dokumentu SOCTA – Procena opasnosti od teškog i organizovanog kriminala zavedeni su kao vođe jakog kriminalnog klana iz Tuzi.

U tom dokumentu piše da se Drešaji godinama bave „švercom kokaina, ali da im je primarna delatnost – krijumčarenje marihuane, duvana i duvanskih proizvoda“.

Inače, specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Vukas Radonjić, jutros je potvrdio da je započela velika međunarodna akcija kodnog naziva „General“ i da u njoj učestvuju i EUROPOL, FBI i DEA.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter