Izvor: Kurir
19.07.2024 u 11:09
0

KOLIKO NOVCA JE ĐOKOVIĆ ZARADIO U KARIJERI: A kad vidite sumu koju je dobio van terena

Novak Đoković je u karijeri osvojio 98 titula i, gledajući samo singl konkurenciju, treći je na večnoj listi iza Rodžera Federera (103) i Džimija Konorsa (109).

Međutim, gledajući zaradu od učešća na turnirima, ubedljivo je na prvom mestu.

BACIO SE NA ŠLJAKASTI TEREN I… Cela situacija zahtevala reakciju lekara

Osvojio je 24 grend slem trofeja, 40 mastersa, sedam završnih ATP turnira…

Postao je profesionalac 2003. godine, a 2008. je kao dvadesetogodišnjak prekinuo dominaciju Federera i Rafaela Nadala i niz od 11 uzastopnih grend slemova na kojima su samo njih dvojica osvajali titule. Titula na Australijan openu bila je prva od 24 na najvećim turnirima.

U narednim godinama je počeo da se izdvaja od drugih, a 2011. godine je definitivno preuzeo teniski tron i zahvaljujući uspehu na Vimbldonu prvi put postao došao do prvog mesta na ATP listi.

U karijeri je Đoković osvojio blizu 168 miliona evra, samo od turnira. Nadal blizu 124 miliona, a Federer nešto manje od 120 miliona evra.

Neverovatna suma, ali to nije sve. Sportisti na najvišem nivou zarađuju ozbiljan novac i van terena zahvaljujući brojnim sponzorima i reklamama koje rade, ali i privatnim biznisima.

Takav je slučaj i sa Đokovićem, koji, prema procenama na tom polju nije dobar kao Federer i Nadal. U svakom slučaju, daleko od toga da se radi o slaboj zaradi.

Prema procenama, Đoković je van terena zaradio oko 312 miliona evra.

Dakle, Novak Đoković je tokom 21 godine duge karijere zaradio oko 480 miliona evra.

U nekretninama 21 milion

Novak je ulagao u nekretnine koje sada poseduje na raznim stranama i državama sveta. Procenjuje se da je u njih uložio 21 milion evra.

Takođe, prema određenim informacijama, iako je izvesno da je zaradio više novca, „vrednost“ srpskog tenisera procenjuje se na 240 miliona evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter