Izvor: Kurir
23.07.2024 u 18:14
0

ŽRTVE BACALI U RUPU PREDVIĐENU ZA SEPTIČKU JAMU: Još jedna optužnica protiv Belivuka i Miljkovića

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Radoja Zvicera, Veljka Beliuvka, Marka Miljkovića i ostalih zbog ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića u oktobru 2020. u Crnoj Gori.

U optužnici je opisano da je ova kriminalna grupa posmrtne ostatke svoje žrtve bacala u rupu predviđenu za septičku jamu, a da su zatim su neki delovi premeštani u rake koje su kopali građevinskim mašinama.

DIREKTOR „AMAN REAL ESTATE“ PUŠTEN IZ KUĆNOG PRITVORA!

– U optužnici se navodi da je Zvicer krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića jer je smatrao da je kao jedan od bliskih saradnika prethodno ubijenog Alana Kožara, znao gdje je ovaj skrivao novac i drogu – prenosi Dan.

Prema ranijim informacijama iz istrage, kako navode, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gdje im se gubi svaki trag. Hodzić, koji je navodno bio blizak „škaljarskom klanu“, i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

Prema navodima crnogorskog tužilaštva, Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020.godine, Živković Radoju, Vujotić Milanu, Knežević Draganu, Miljković Marku i Belivuk Veljku, naredio da se pronađu i otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda – netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, ubiju pripadnici škaljarskog klana, među kojima je bio i Mile Radulović zvani Kapetan.

Zvicer je, kako navode, naredio Vujotić Milanu, Živković Radoju i Knežević Draganu da kontaktiraju Ratka Živkovića, kako bi koristeći poznanstvo, kumovske veze i odnos poverenja sa oštečenim Miletom Radulovićem, istog namnamio na navodni sastanak na pogodnu lokaciju zajedno sa oštećenim Damirom Hodžićem.

Inače, Ratko Živković se ranije pominjao kao „trojanski konj“ kavačkog klana, koji im je zbog bliskosti sa visokopozicioniranim škaljarcima odavao bitne informacije o njihovom kretanju.

U optužnici se navodi da je cilj bio da se od Radulovića i Hodžića iznude informacije o škaljarcima i da se oni nakon toga ubiju.

– Ratko Živković je prihvatio zadatak i tokom avgusta 2020.godine preko Skaj aplikacije otpočeo prepisku sa oštećenim Miletom Radulovićem i tako dodatno zadobijao njegovo poverenje i dogovorio da se vide, pri čemu je Živković, koji je bio u neposrednom kontaktu sa Zvicerom, Vujotićem, Belivukom i Miljkovićem preko grupnog četa na Skaj aplikaciji slao sasdržinu prepiske sa Miletom Radulovićem. Optuženi Milan Vujotić sugerisao mu je da će na sastanak doći i “Kasap“ kojim nadimkom je u suprotstavljenoj kriminalnoj organizaciji oslovljavan Damir Hodžić, nakon čega je okrivljeni Radoje Zvicer u nastavku realizacije kriminalnog plana, dana 11. i 12.10.2020.godine posredstvom kriptovane aplikacije naredio Nikoli Spasojeviću i Radovanu Mujoviću da na teritorijama Opština Žabljak i Pljevlja iznajme kuće u kojima bi se pre i nakon izvršenja krivičnih dela skrivali neposredni izvršioci otmica i ubistava i u koje kuće bi bili dovođeni oteti pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije radi iznuđivanja informacija, mučenja, a nakon toga bili lišeni života – navodi se u dokumentu.

Kako SDT navodi, Nikoli Spasojeviću je naredio i da obezbedi benzin, lopate, ašove, krampe, vile, grabulje i drugi alat radi uništavanja i skrivanja posmrtnih ostataka ubijenih pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije.

– Radoje Zvicer je istog dana stupio u kriptovanu telefonsku komunikaciju sa Slobodanom Kašćelanom i obavestio ga da je u Srbiji obezbedio dve grupe neposrednih izvršilaca otmice i ubistva oštećenih Radulović Mileta i Hodžić Damira – navodi se u delu optužnice.

Crnogorsko tužilaštvo navodi da su jednu grupu činili Belivuk, Miljković i Nebojša Janković, koji je obuhvaćen i optužnicom po kojoj im se za sedam ubistava sudi u Srbiji.

– Drugu grupu za sada neidentifikovani pripadnici kriminalne organizacije iz Srbije činile su osobe koje su na Skaju oslovljavali nadimcima Kortez, Rosi i Dom. Obe grupe neposrednih izvršilaca krenule su iz Beograda prema Crnoj Gori sa planiranim dolaskom na granicu dana 12.10.2020.godine u kasnim večernjim časovima. Od Slobodana Kašćelana zahtevao je da angažuje lica koja bi neposrednim izvršiocima obezbedila ulazak u Crnu Goru mimo zvaničnih graničnih prelaza – preko teritorije Opštine Rožaje, što je Kašćelan prihvatio.

Kobnog dana 14. oktobra 2020. oteli su Hodžića, Radulovića i Spahića.

– Između 12.56 h i 13:28 h, Kilibarda Marko, Paunović Aleksandar, Kraljević Stevan, Belivuk Veljko, Miljković Marko i Janković Nebojša, lišili života i Hodžić Damira njegovog zeta Spahić Adisa, koji je kao pratnja došao s njim iz Bara. Istog dana Radulović Mileta su oteli, na način što je Živković Ratko sačekao Hodžić Damira i Radulović Mileta ispred Mlina u Spužu, na koje mesto je Radulović Mileta tog dana u 12:47 h, vozilom marke Audi A 6″ iz Bara dovezao njegov pašenog, a Hodžić Damir i njegov zet, Spahić Adis na isto mesto došli istog dana u 12:51 h vozilom marke Audi A 4″, kojom prilikom je Radulović Mile ušao na mesto suvozača kod Živković Ratka, nakon čega su se Živković Ratko i oštećeni Radulović Mile vozilom marke „Fiat Idea“ bele bojeuputili prema kući Živković Ratka, a Hodžić Damir i Spahić Adis ih pratili vozilom marke „Audi A 4″, – piše u optužnici.

Čim su ušli u kuću, prema navodima potvrđene optuženice, u dnevni boravak ušli okrivljeni Belivuk i Miljković i odmah nasrnuli na oštećenog Hodžića, kako bi ga savladali i oduzeli mu pištolj za koji se oštećeni mašio, da bi u trenutku dok ga je okrivljeni Belivuk Veljko rukama držao na podu, okrivljeni Kilibarda Marko s umišljajem ubio oštećenog Hodžić Damira, na način što je u njega iz pištolja ispalio više projektila i pogodio ga u glavu. U istoj kući, koju su kasnije renovirali da bi prikrili trgove zločina, ubili su i Spahića.

– Posmrtne ostatke oštećenih Hodžić Damira i Spahić Adisa su prevezli do placa u selu Zagreda, opština Danilovgrad i bacili ih u iskopanu rupu predviđenu za septičku jamu – navodi se u optužnici i dodaje da su tela potom premeštali još tri puta.

– Okrivljeni Kaluđerović Nenad preko kriptovane aplikacije Skaj savetovao okrivljenom Kašćelan Slobodanu da se tela ubijenih Hodžić Damira i Spahić Adisa spale automobilskim gumama i radi uklanjanja bioloških tragova sipaju kiselina i dimer u unutrašnjost njihovog vozila, kojim su došli na navodni sastanak i kojim vozilom su njihova krvava tela prevezena nakon ubistva – navodi se navodno u optužnici.

Za ubistva Hodžića, njegovog zeta Spahića i Radulovića, tužilaštvo tereti Radoja Zvicera i 30 članova njegove krimi ekipe.

Tužioci ističu da su otetog Radulovića od kuće u Stanjevića Rupi do Sutvare u Kotoru, „audijem Q7“ odvezli Belivuk i Miljković, kojima je Cetinjanin Nenad Kaluđerović „čistio“ put.

I Radulović je kasnije ubijen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter