Izvor: 24sedam
25.07.2024 u 11:57
0

TAČNO U PODNE: Jokić i Đoković se obraćaju srpskoj i svetskoj javnosti!

Naše zvezde iznose svoja očekivanja.

Tačno u podne počinje veliko obraćanje srpskih sportista svetskoj javnosti iz Pariza pred početak Olimpijskih igara. Konferenciji će prisustvovati naši superstarovi –  Nikola Jokić, Novak Đoković.

STRAHINJI JOKIĆU ZAKAZANO SUĐENJE: Otkrio detalja incidenta

Podsetimo, Srbija će imati 112 predstavnika na Igrama, a glavni cilj je osvajanje dvocifrenog broja medalja. Dešavanja sa konferencije možete pratiti u nastavku teksta.

12.28 – Pitanja za Novaka Đokovića:

 

Jedina medalja koja srpskom as fali je zlato sa OI.

– Mnogo puta sam to rekao – zlatna medalja je jedno od mojih najvećih snova. OI su veliki izazov. Imao sam dobra učešća sem u Riju. Nadam se da ću bar stići do polufinala, ali cilj je zlato i za to se spremam.

Mnogi bi voleli da se Novak penzioniše, ali taj film još neće gledati.

– Čuo sam za Endija i nadam se da će imati najbolji oproštaj ovde. Važan je teniser u svetu, kao i  Nadal. Svi njegovi uspesi, naročito ovde na Rolan Garosu. Nadal i dalje nije rekao kada će igrati poslednji turnir i zbog sporta nadam se da neće biti skoro. Ja ne razmišljam o penzionisanju, mada bi mnogi voleli da se povučem. Ta naša era će nastaviti da traje koliko god i jedan od nas nastavi da se takmiči. Dolaze i mlađi, oni će biti nosioci sporta u budućnosti. Ja sam video nekoliko smena generacija i mislim da je sjajno što i ja i Nadal i Vavrinka i neki veterani i dalje igramo.

Novaka mnogi ne vide kao favorita.

– Uvek će ljudi da pričaju o tome ko je favorit, nisam osvojio ništa do avgusta i to daje povod ljuduima da me otpisuju. To može da mi služi kao podstrek, jer su me dosta puta otpisivali, a ja sam se vraćao.

Koga želite da gledate uživo?

– Voleo big da gledam sve! Neću biti u prilici da ispratim sve, ali potrudiću se. Želim da ispratim odbojkašice, košarkaše, vaterpoliste… Svim želim sreću.

Zbog čega ste odlučili da ne budete smešteni u Olimpijsko selo?

– Jedan od razloga je privatnost. Želim više mira i da se usresredim na turnir koji je prioritet. Iskusno na Olimpijskim igrama je sjajno, a pogotovo iskustva iz Olimpijskog sela. Taj socijalni momenat sa više od 10.000 sportista je sjajno, svakako ću doći tamo. Ali ispravnije je za mene i moju pripremu je da budem van njega.

Novak je uvek, barem za sada, posustajao u polufinalu.

– Očekivanja na OI su visoka i to ne mogu i ne želim da promenim, to stvara podstrek za mene lično da pristupim na maksimalan način za najbolji mogući rezultat. Nažalost, ranije sam gubio u polufinalima i to je prepreka koiju nisam mogao da prebrodim, nadam se da ću sada uspeti. Nismo imali vremena za pripremu jer je teniski raspored zgusnut sa obavezama. Vimbldon sam pokušao da igram jer je to Vimbldon koji je u našem spotu najveće takmičenje. Osećao sam da zbog mekoće podloge mogu da se prilagodim kolenu. Poslednih 4-5 dana osećam da sam spremniji za OI više nego što sam bio za Vimbldon. Radujem se početku turnira.

U drugom kolu vas čeka Nadal, da li ste ispratili žreb?

– Video sam žreb i znam da postoji interesovanje za eventualni meč Nadala i mene u 2. kolu – kao u neka dobra stara vremena. Uzbuđen sam za taj duel, ali moram da prebrodim prvu prepreku. Svestan sam težine turnira, veoma je specifičan. Tereni na Rolan Garosu su svima poznati, pogotovo Nadalu, ali osećaj je drugačiji. Ovoga puta predstavljamo svoju zemlju, a ne samo sebe. Nadam se da ću iz petog pokušaja stići do zlata na OI.

12.21 – Pitanja za Tijanu Bošković:

Reprezentacija je radila kvalitetno.

Krajem maja smo počele sa treninzima. Kvalitetno smo radili, znamo recept za uspeh, osećamo veliko samopouzdanje i spremno za početak turnira. Najvažnije je da dobro igramo, ali ono što našu reprezentaciju godinama krasi je odlična atosfera i to će biti jako važno. Imamo podršku i drugih sportista i ona će nam mnogo značiti. Osećam se kao u Riju 2016. posle par dana u Olimpijskom selu, emocije su još veće.

Devojke imaju iskustva, ali ovaj turnir je specifičan.

– Imamo veliko olimpijsko iskustvo iza nas. Maja Ognjenović igra pete, nas nekoliko smo tu od Rija. Daćemo sve od sebe, sistem je malo drugačiji i grupna faza je jako važna da u četvrtfinalu imamo lakšeg rivala. Po izjednačenosti ovo je najteži OI tuinir do sad. Nekih 6-7 ekipa konkurišu za zlatno odličje, to me raduje i jedna čekam da počne ta prva utakmica. Svesno smo žrtvovale Ligu Nacija kako bi bile što spremnije za OI.

12.19 – Pitanja za Nikolu Jakšića:

Koliko breme nosi zvanje kapitena selekcije koja je omiljena u narodu?

– Da budem iskren, velika je čast što sam kapiten ovakvim momcima. Mislim da ne zaslužujem to. Trudim se oko dosta stvari, učim kako vreme ide, trudim se da ih saslušam. Neverovatno je,. jeste da smo dva puta uzeli zlato, a slažem se sa selektorom da ovo nije ekipa koja brani zlato već ide da ga osvoji.

Da li osećate pritisak?

– Mogu da ti kažem da smo imali pritisak pre dolaska, sada je još veći, ali ga pozitivno koristimo. Posebno momci koji su i ranije bili na OI. Mislim da smo spremni za sve što predstoji. Imamo napornie utakmice, nadamos e najboljem, korak po korak.

12.17 – Smena generacija ne treba da predstavlja problem.

Meni su ovo treće Olimpijske igre, iako je došlo do mene generacija, iako sam osvojio već dve zlatne medalje… Ništa se nije promenilo. I dalje su ciljevi i motiv isti. Spremni smo da damo sve od sebe i želimo da obradujemo naciju na kraju Igara – rekao je vaterpolista Nikola Jakšić.

12.16 – Odbojkašice su spremne!

– Spremne smo mentalno i fizički, verujem u svoju ekipu i spremne smo da predstavljamo svoju zemlju u Parizu – rekla je Tijana Bošković-

12.14 – Novak želi da obraduje naciju.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo srpskog tima. Prve Olimpijske igre su mi bile u Pekingu i tu sam osvojio bronzu. Ovo su najveće igre u istoriji sporta, svi znamo šta znači predstavljati svoju domovinu na ovakvom takmičenju. Imam velike ambicije i  velika očekivanja, ali ovo je težak turnir. Svi žele medalju, moramo da odigramo 6 mečeva da bi osvojili medalju, ali predstavljanje svoje zemlje nema cenu. Nadam se da ću prikazati dobar tenis. Igra se na Rolan Garosu, poznajem teren i nadam se da ću obradovati naciju.

12.10 – Obraćanje predsednika OKS Božidara Maljkovića.

– Dame i gospodo, srpska delegacija je stigla u Pariz, sa svojim najboljim sportistima – Novakom Đokovićem, Tijanom Bošković, Ivanom Španović… Srbija ima velike ambicije, Srbija je mala, ali ima dugu tradiciju u sportu. Partiz je veliki grad, a mi smo u njemu spremni da zasijamo.

12.08 – Iako je bio najavljen, Nikola Jokić ne prisustvuje konferenciji.

12.05 – Konferencija kasni!
Nije poznat razlog, ali očekuje se da se srpski olimpijski tim nađe uskoro pred novinarima!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter