Izvor: Kurir
25.07.2024 u 16:16
0

HAJRIZI JE IZUZETNO OPASAN: Otkriveni najnoviji detalji o Fatonu Hajriziju

Albanski terorista Faton Hajrizi koji je 18. jula izrešetao sprskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, prvi put ubio je sa 15 godina ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova 2000. godine, i tada je završio u zatvoru u Dubravi, a bivši upravnik te ustanove, Sokol Zogaj, otkrio je kako se okoreli robijaš ponašao iza rešetaka.

Zogaj je, kako se može videti na društvenim mrežama, objasnio da je Faton Hajrizi sa svega 15 godina došao u zatvor u kom je on radio kao upravnik. Nije izostavio ni da navede da je Faton Hajrizi završio srednju školu u ćeliji.

TREBALO BI DA SE PORODI USKORO: Oko porođaja majke nestale devojčice nastala zbrka

– Nakon što je Faton Hajrizi te godine ubio ruskog vojnika, kao maloletnik sa 15 godina došao je u zatvor Dubrava gde sam bio nadležni. Pošto se tada u zatvoru primereno ponašao, dozvoljeno mu je da iza rešetaka završi srednju školu. Mislim da je u pitanju bio neki zanat – ispričao je Zogaj i dodao:

– Tada nismo imali problema sa Fatonom Hajrizijem, iako je počinio takvo krivično delo. Bio je veoma komunikativan.

Bivši direktor zatvora osvrnuo se i na priče Fatona Hajrizija koji je ranije, u svojim intervjuima ispričao „da su ga u zatvoru mučili, maltretirali, da takav vid torture nije mogao da izdrži i da je to razlog zbog kog je toliko puta bežao iz zatvora.“

– Faton Hajrizi u našem zatvoru nikada nije bio maltretiran – rekao je Zogaj, koji je zatim osvrnuo i na Hajrizijevo bekstvo 6. jula iz zatvora u Smrekonici uz komentar „da je trebalo da obezbeđenje zatvroa bolje funkcioniše.“

– Faton Hajrizi je ubica! Da nije bio toliko okrutan kriminalac ne bi ni završio u zatvoru. Odakle nam pravo da veličamo takvog čoveka koji je pobio toliko ljudi. I neka su ga tukli u zatvoru, brukao nas je – pisalo je u pojedinim komentarima ispod ove objave:

– Fatona su pustili i iz tog zatvora. Kao klinac se šepurio i niko mu ništa nije mogao. To je ranije moglo da se spreči.

Inače, da podsetimo, Faton Hajrizi likvidiran je 36 sati nakon ubistva srpskog policajca Nikole Krsamnovića i to na 12 kilometara od Lipničkog Šora u Loznici. Hajrizi je i tada ispalio devet hitaca u pripadnike MUP-a Srbije koji su ga opkolili prilikom hapšenja, na svu sreću niko od policajca tom prilikom nije povređen.

Jedan od opasnijih zatvorenika

Pa da podsetimo, kako smo juče preneli bivši istražitelj teških zločina u takozvanoj kosovskoj policiji Mehdi Kožani o ovom teroristi, govorio je za „Lajmi.net“ kada je naglasio da su nadležni morali biti upućeni u to koliko je ova osoba bila opasna, pogotovo što je više puta bežao iz zatvora i nizao krivična dela jednim za drugim.

– Faton Hajrizi je morao da bude pod kontrolom. Hajrizi je osuđen i služio je kaznu zatvora u Dubravi, zatim u Smrekonici. Međutim, nadležni su imali odgovornost, pogotovo što su svi osuđenici potencijalno begunci, svi sanjaju o bekstvu. Ja sam se suočio sa Hajrizijem, ne kao pojedinac, nego kao istražitelj kada sam istraživao njegovo bekstvo iz zatvora prvi put 2007. godine – započeo je priču bivši istražitelj za medije.

Kožani je naveo da je tadašnji opasni begunac opljačkao zlataru, naneo teške povrede vlasniku, ali i policiji, međutim, nakon toga, uspeli su da ga lociraju i uhapse. Pored njega, zajedno sa Hajrizijem, tada su se dali u bekstvo i drugi zatvorenici, s tim da je, kako otkriva Kožani, Hajrizi bio van svake priče sa drugim zatvorenicima.

– Grupa zatvorenika je tada pobegla zajedno sa Fatonom, ali grupa se razdvojila od njega, nisu imali zajednički cilj svakako, Faton je delovao posebno i jedino što je želeo to je sloboda, on je iz zatvora uspeo da pobegne za čitavih 12 minuta – objasnio je i dodao:

– Hajrizi je bio izuzetno opasan, nije oklevao da ubije ovdašnje policajce i građane. Poslednji put pre ovog slučaja kada je pobegao, te 2011. godine, učinio je u roku od 12 minuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter