Izvor: kurir
27.07.2024 u 14:14
0

PREMIJER VUČEVIĆ OBIŠAO MANASTIR ŽIČU: Neotuđivi deo naše istorije, kulture i lepotica koja je zaslužila mnogo veću brigu

Premijer Miloš Vučević obišao je danas manastir Žiču kod Kraljeva, gde je u junu ove godine završena rehabilitacija pristupnih saobraćajnica i platoa.

– Na ponos cele Srbije i srpskog naroda, treba da živi manastir Žiča jer je neotuđivi deo naše istorije, kulture i lepotica koja je zaslužila mnogo veću brigu i pažnju svih nas!

Ponosan sam na ono što je do sada radilo Ministarstvo građevinarstva i Ministarstvo kulture, a tek ih čeka veliki zadatak, a to je da se obnovi stari izgled Žiče, sve po čemu je opevana i priznata – napisao je Vučević i dodao:

 

– Gradeći nove saobraćajnice i puteve, i gradeći bolji ambijent za život u gradu Kraljevu i Raškom okrugu, verujem da će još veći broj ljudi doći i videti kakve sve lepote imamo mi u Srbiji. Često se divimo drugima i tuđim lepotama, ali prvenstveno treba da upoznamo svoju državu jer mnogo toga lepog ima da se vidi ovde kod nas.

Pozivam sve da dođu u Kraljevo i da posete manastir Žiča, u kojem je čak sedam kraljeva krunisano. Kada ovde dođete, vidite da nismo tu slučajno, već da dugo postojimo kao narod i kao država, i to ne smemo da zaboravimo!

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter