Izvor: Kurir
28.07.2024 u 22:00
0

DVA SATA ČEKAO NA MOSTU DA POZDRAVI NAŠE SPORTISTE: Otkriven identitet stranca koji je oduševio naciju u Parizu

Olimpijada u Francuskoj! Naši najbolji sportisti otišli su u Pariz da brane boje naše zemlje, da časno i hrabro ginu za svaki poen i pobedu kako bi se što više puta ponosno čula naša himna "Bože pravde". Zvanično otvaranje Olimpijade 2024. godine bilo je u petak kada su organizatoru napravili pravi spektakl, a reprezentativci su brodovina plovili Senom.

Brod sa reprezentativcima Srbije i jedan video snimak izavao je veliko oduševljenje cele nacije. Naime, na pomenutom snimku može se videti kako jedan mladić, inače pripadnik Legije stranaca maše našim najboljim sportistima pozdravljajući ih i simbolično podižući tri prsta. Naši reprezentativci nisu ostali imuni na ovaj gest pa su mu uzvratili poznatim srpskim pozdravom.

NE KREĆITE NA PUT AKO VAM JE IME NA OVOM SPISKU: I zbog najmanjeg duga možete da budete VRAĆENI SA GRANICE

Ponosan na Srbiju u tuđini koji je u uniformi Legije stranaca pružio podršku našim sportistima dok su plovili Senom. U pitanju je Aleksandar P. koji se poslednje tri godine nalazi u redovima Legije stranaca. Prijatelj Aleksandra P. je opisao kako je nastao snimak koji je sve oduševio.

– Tog dana njegova grupa je završila patrolu, posao. Bili su u delu gde su se brodovi sa olimpijcima okretali na reci Seni. Bilo je otprilike nekih 90 brodova. Tada je pitao svog starešinu da li može da sačeka i pogleda defile. Njegov starešina je patriota i to mu je dozvolio, on čekao da vidi naše – rekao je na početku razgovora njegov prijatelj i nastavio:

– Kako mi je rekao, stajao je dva sata na tom mostiću kako bi video naše sportiste: „Bio sam ponosan kada sam video brod, još više jer je jedan od olimpijaca iz mog Bečeja“. Tim rečima mi opisao da se iz duše i velikog ponosa javio našim sportistima i podigao tri prsta. A kaže da je najveći ponos osetio kad su i oni njega pozdravili istim gestom. Rekao mi je da je ponosan što je to uradio, iako mogu da ga kazne iz Legije stranaca zbog toga, ali nije mu žao i kaže da bi opet sve tako uradio.

 

Aleksandru P. „svi skidaju kapu“ zbog patriotizma koji je pokazao u petak na otvaranju Olimpijade u Parizu. Njegov prijatelj nam je objasnio i iz kog razloga se odlučio na to da bude u redovima Legije stranaca.

– Bio je kod nas u vojsci neke tri godine, prvo u Sremskoj Mitrovici gde je vršio dužnost tenkiste nekih 11 meseci, a zatim je radio kao izviđač u Novom Sadu. Nakon toga zbog nekoliko neuspelih pokušaja da dobije bolji čin, odlučio je da se prijavi za Legiju stranaca. Upao je kod njih u jedinicu iz drugog pokušaja, jer su njihovi uslovi jako rigorozni – rekao je on i dodao:

– Prijavio se iz neke radoznalosti, uvek mi je govorio da je želeo nešto više, neko novo iskustvo. Hteo je da testira sebe i znam da mu je na početku bilo jako teško, testovi, sami uslovi boravka tamo nisu laki, ali vremenom se stvari poprave, a pogotovo kada naučite jezik, sve postane lakše. Sada je u svojoj jedinici snajperista i već tri godine je u redovima Legije stranaca.

Kako nam je potom objasnio prijatelj snajperist, ostalo mu je još dve godine da bude u jedinici, ali Aleksandar mu je rekao da će se jednog dana sigurno vratiti u Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter