Izvor: ALO
30.07.2024 u 17:06
0

SRPKINJE I SRBI SREĆNO: Angelina, Armin, Jelena i Ognjen otišli put Pariza da nam osvetlaju obraz na Olimpijskim igrama

Samo neka daju sve od sebe i sve će biti okej.

Novi kontingent sportista se zaputio u Pariz, gde će se takmičiti na Olimpijskim igrama. Red je došao na atletiku i biciklizam, te su predstavnici iz ovih sportova održali konferenciju za medije. U pitanju su četiri učesnika, a oni su: Angelina Topić, Armin Sinančević, Jelena Erić i Ognjen Ilić.

Angelina Topić, atletičarka

– Jeste malo drugačije, ovo ima posebnu težinu, jesam mlada i imam dosta iskustva sa Evropskih i Svetskih takmičenja, ovo su sve devojke s kojima sam se takmičila i želim da se ponašao kao i na svakom drugom, ne želim da menjam ništa, mislim da sam spremna, da imam da pokažem. Volela bih da za početak ispunim cilj koji je i prolazak kvalifikacija u petak i da ostvarim neki svoj san da se nazovem finalistom OI.

– Ja sebi ne volim da postavljam očekivanja pred veliko takmičenje, zato što kad imam očekivanja ostavljam neki prostor za razočaranje, ne želim da se vratim razočarana posle prvih Olimpijskih igara na koje idem sa 18 godina. Šta god uradim, biću ponosna, neću biti zadovoljna da se vratim kući sa 180, ali neki prvi cilj i prvi izazov su kvalifikacije. Tamo je norma jaka, 197 centimetara, što je centimetar od ličnog rekorda. Mislim da sam spremna, dosta puta sam u sezoni potvrdila da mogu da preskočim kad hoću, volela bih da se proguram u finale.

– Meni je ogromna stvar da živim u isto vreme sa svetskom rekorderkom, to je velika motivacija za mene kao i za druge devojke s kojima sam pričala pomalo, ogromna stvar je videti svojim očima svetski rekord. Mislim da sam spremna za neke nove visine, mislim da sam u odličnoj formi i nadam se da ću se vratiti srećna.

Armin Sinančević, atletičar

– Iskustvo iz Tokija znači mnogo, tada sam bacao finale u 10 ujutru i bio sam na sedmom mestu. Što se tiče Pariza, moram reći da sam imao nezgodnu povredu ramena, propustio sam zimu, nisam trenirao i sada treniram dva i po meseca, nadam se ulasku u finale. To bi bilo najveće za ovu sezonu.

– Iza sebe imam dosta velikih takmičenja, 27 godina imam te sam jedan od iskusnijih. Što se tiče mene, opet da kažem, daću sve od sebe da se nađem u finalu se nikad ne zna, svi smo dobro spremni, sve te ljude poznajem, bacače kugle poznajem duži niz godina. S njima se takmičim, većinu sam pobeđivao, daću sve od sebe da uđem u finale.

Jelena Erić, biciklistkinja

– Zdravo svima, nadam se da će se ponoviti dobar rezultat sa Đira, stigla sam u formi, idemo sa samopouzdanjem i borićemo se za dobar plasman.

– Znam sve, sve smo upoznate sa stanjem forme drugih takmičarki, jer smo završili Điro d’Italiju, jedino taktička iznenađenja mogu se desiti u toku trke.

– Meni je uspeh što ću učestvovati i što prvi put imamo predstavnicu. Moj cilj je da uđem u deset najboljih, što ne sanjati medalju, šta god da se desi i više je nego dobrodošlo i borićemo se da to ostvarimo.

Ognjen Ilić, biciklista

– Biti u ekipi koju predvode Novak Đoković, Nikola Jokić, sa 113 najelitnijih srpskih sportista za mene je nešto… Otkad sam počeo da se bavim, sanjao sam o Olimpijskim igrama.

– Kao što je Jelena rekla, velika je čast što učestvujem na Olimpijskim igrama. Očekujem da dam maksimum i videćemo koji će rezultat doneti.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter