Izvor: Sputnik
31.07.2024 u 17:57
0

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA IRANA: SAD saučesnik u likvidaciji lidera Hamasa

Prema saopštenju, ubistvo lidera Hamasa predstavlja kršenje međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija.

Sjedinjene Američke Države su saučesnici u likvidaciji lidera političkog krila Hamas Ismaila Hanijea u Teheranu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Irana.

POZIV NA OSVETU: Podignuta crvena zastava nad džamijom u Iranu
„Ubistvo Hanijea je deo plana Izraela za genocid nad palestinskim narodom i ima za cilj da pojača nestabilnost na Bliskom istoku“, ističe se u saopštenju iranskog resora objavljenom na Telegram kanalu.
Prema saopštenju, ubistvo lidera Hamasa predstavlja kršenje međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija.
„Ovaj teroristički akt nije samo grubo kršenje principa i normi međunarodnog prava i Povelje UN, već i ozbiljna pretnja međunarodnom miru i regionalnoj bezbednosti“, naglašava iransko Ministarstvo.
U saopštenju se ističe da Iran apeluje na međunarodnu zajednicu da reaguje na likvidaciju lidera Hamasa i naglašava da islamska republika ima pravo da „odgovori na ovaj zločin“.
Prethodno, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da Sjedinjene Američke Države nisu umešane ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea i ponovo istakao važnost prekida vatre u Gazi.
Iranska Revolucionarna garda saopštila je jutros da su Hanije i njegov telohranitelj ubijeni u Teheranu, gde je lider Hamasa prisustvovao inauguraciji iranskog predsednika Masuda Pezeškijana.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter