Izvor: kurir
01.08.2024 u 21:19
0

NOVAK U POLUFINALU OLIMPIJSKIH IGARA: Savladao Cicipasa 6:3, 7:6(3)

Đoković: Očekujem težak meč, spremao se za šljaku

Za mesto u polufinalu olimpijskog turnira, Novak Đoković igrao protiv Stefanosa Cicipasa

 

NOVAK ĐOKOVIĆ – STEFANOS CICIPAS  6:3, 7:6(3)

TOK MEČA

2. SET

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara.

Đoković je u četvrtfinalu savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6(3).

Novak će za finale u petak igrati protiv Italijana Lorenca Musetija.

– Loš start Novaka u taj-brejku, Cicipas pravi mini-brejk i vodi sa 1:2. Vraća Novak mini-brejk i stiže do 2:2. Dupla servis greška Cicipasa, Novak vodi sa 3:2.

6:6 – Prvi put na Olimpijskom turniru u Parizu Novak će igrati taj-brejk. Dobio je gem sa nulom, uz as servis i bekhend viner.

5:6 – Cicipas je prekinuo Novaku seriju i izborio bar taj-brejk. Grk je upisao jedan as i jedan forhend viner, uz dve neiznuđene greške Đokovića.

5:5 – Izjednačenje! Novak se vratio od 0:4 i 2:5, uprkos povredi i bolnoj grimasi! Drugi set traje već sat vremena.

4:5 – Pa, ovo je nestvaran gem! Đoković se suočio sa tri vezane set lopte na servis rivala. A onda je vezao četiri poena i stigao do prvog brejka u gemu. Nije ga iskoristio, ali jeste drugi!

3:5 – Gem sa nulom za Novaka, jedan as i jedan bekhend viner na kontu srpskog tenisera.

2:5 – Na svu Novakovu muku dolazi i dobar servis Cicipasa. Grk je napravio jednu duplu servis grešku, ali ostali servisi su bili sjajni.

2:4 – Kakav gem! Možda i najduži u meču, Novak ga rešava u svoju korist. Spasao je tri brejk lopte.

Novak je po drugi put pozvao doktora i uzeo pilulu protiv bolova.

1:4 – Užasan gem Cicipasa, Novak sa nulom dobija gem i smanjuje.

0:4 – Novak je u konfuziji jer ima problem sa povredom noge. U pitanju je desno koleno koje je operisao pre Olimpijskih igara

0:3 – Cicipas je potvrdio brejk, ali prevashodno zato što Novak nije mogao zbog bolova da pruži svoj maksimum.

Nije dobro. Novak se u trećem gemu drugog seta požalio na povredu noge. Na njegovom licu se videla bolna grimasa.

0:2 – Proklizao je Đoković u najgorem mogućem trenutku, pri brejk lopti za Cicipasa. Brejk Grka.

0:1 – Đoković je osvojio prva dva poena na servis rivala, međutim Cicipas je počeo dobro da servira i da stigne do prvog vođstva u meču.

1. SET 

6:3 – Posle 44 minuta igre Novak je osvojio prvi set. Bio je to drugi set poen koji je srpski as iskoristio. Možda i najbolji poen na meču, viner iz forhenda.

5:3 – Smanjio je Cicipas. Novak je bio na dva poena od seta, a onda je Grk dobro odservirao dva puta.

5:2 – Najlepši behend sa osnovne linije doneo je srpskom teniseru peti gem u prvom setu.

4:2 – Nije se Novak previše trudio u gemu u kome je Cicipas osvojio sve poene. Igra se nepunih pola sata igre, a Đoković ima brejk prednosti. Dobro servira i dobro igra sa osnovne linije.

4:1 – Novak je potvrdio brejk! Upisao je forhend viner za kraj gema u kome je izgubio samo jedan poen. Dva poena je osvojio posle bekhend vinera.

3:1 – Prvi brejk u meču pripada Novaku! Četiri neiznuđene greške Cicipasa.

2:1 – Đoković je stigao do prvog asa, upisao je i prvi viner iz bekhenda.

1:1 – Težak prvi servis gem za Grka. Igrano je 12 poena. Temperamentni Cicipas ima već četiri vinera, ali i četiri neiznuđene greške.

1:0 – Trostruki šampion Rolan Garosa dobio je uvodni gem u kome je servirao. Novak je upisao i prvi viner u meču, i to iz forhenda.

Njihov meč je drugi meč po rasporedu na stadionu “Filip Šatrije“ i to će ujedno biti premijera prvog nosioca kada je u pitanju večernji termin na ovom olimpijskom turniru. To mu svakako ide na ruku ukoliko se u obzir uzmu velike vrućine i to koliko je teško bilo prethodnih dana igrati na terenima „Rolan Garosa“.

To će ujedno biti i njihov 13. međusobni okršaj, istorija susreta je ubedljivo na strani Srbina.

Đoković je slavio na jedanaest duela, dok je Grk to učinio dvaput. Jedan od najuzbudljivijih bio je onaj koji su odigrali na ovom terenu kada je Đoković u finalu Rolan Garosa 2021. godine uspeo da protiv 11. igrača sveta preokrene i slavi sa 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Đoković je trenutno drugi na svetu, sa 98 osvojenih titula u karijeri. Grčki teniser je 12 godina mlađi od Novaka i trenutno 11. na svetu sa 11 titula.

Novak je u seriji od deset pobeda protiv Cicipasa, a u prethodnoj rundi je savladao Dominika Kepfera iz Nemačke. Sa druge strane, Grk je do ove faze stigao tako što je eliminisao Sebastijana Baeza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter