Izvor: sputnik
01.08.2024 u 21:32
0

U RAZMENI ZAROBLJENIKA U RUSIJU VRAĆENO 8 DRŽAVLJANA: Vraćeni iz zatvora zemalja NATO-a

Osam državljana Rusije koji su bili privedeni i zatvoreni u nekoliko zemalja NATO-a vraćeno je u domovinu, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

„Dana 1. avgusta 2024. godine, kao rezultat razmene obavljene na aerodromu u Ankari (Turska), u domovinu je vraćeno osmoro državljana Rusije koji su bili pritvoreni i zatvoreni u nekoliko zemalja NATO-a, kao i maloletna deca“, navodi se u saopštenju.

U TURSKOJ IZVRŠENA RAZMENA ZAROBLJENIKA: Rusija i SAD razmenili zarobljenike u Ankari
Služba navodi da su državljani Rusije razmenjeni za grupu lica „koja su delovala u interesu stranih država na štetu bezbednosti Ruske Federacije“.
Povratak državljana Rusije bio je moguć zahvaljujući sistematskom radu nadležnih državnih resora i stranih partnera.
Pres služba Kremlja nakon toga je saopštila da je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaze o pomilovanju razmenjenih građana.
Na spisku pomilovanih lica su: Vilan Pol Nikolas, Lik Kevin Viktorovič, Gerškovič Evan, Voronjin Demuri Iljič, Kara-Murza Vladimir Viktorovič, Kurmaševa Alsu Hamidovna, Čaniševa Lilija Ajratovna, Ostanjin Vadim Valerjevič, Fadejeva Ksenija Vladislavovna, Skočilenko Alekandra Jurjevna, Jašin Ilja Valerjevič, Pivovarov Andrej Sergejevič i Orlov Oleg Petrovič.
Ruska strana zahvalna je predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku za gest dobre volje i pomilovanje nemačkog državljanina R. Krigera, osuđenog na smrt.
Moskva je takođe zahvalna rukovodstvu svih zemalja koje su pomogle u pripremi razmene, ističe se u saopštenju.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter