Izvor: Euronews
02.08.2024 u 14:05
0

IZBORNI ŠTAB KAMALE HARIS: Prikupljeno 310 miliona dolara u julu

Izborni štab potpredsednice SAD i demokratskog predsedničkog kandidata Kamale Haris saopštio je danas da je u julu sakupio 310 miliona dolara,

Ova cifra je dvostruko veća od iznosa od 138,7 miliona dolara koji je njen republikanski rival Donald Tramp skupio u istom mesecu, prenosi „Reuters“.

Na taj način je ukupna suma koju su prikupili Harisova i pre nje Bajden dostigla više od milijardu dolara, pri čemu je ovo najkraći period u istoriji neke predsedničke kampanje da je toliki iznos sakupljen, navela je kampanja.

Očekivalo se da će jul biti razočaravajući mesec za demokrate i da veliki donatori neće učestvovati kako bi naterali Bajdena da se povuče iz trke, ali pojava Harisove kao partijskog kandidata za predsednika mobilisala je glasače i donatore, navodi „Reuters“.

VREME U SRBIJI: Danas oblačno uz visoke temperature, a i kiša neće izostati

Istovremeno, najnovije ankete pokazuju da je prednost Trampa u odnosu na Harisovu smanjena, što nije bio slučaj sa podrškom birača Bajdenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter