Izvor: sputnik
02.08.2024 u 15:33
0

HVALA ŠTO ŽIVITE NA KiM, DOK JE TAKO BIĆE I SRBIJE NA TOM PROSTORU: Poručio je Vučević deci sa Kosova

Premijer Srbije Miloš Vučević ugostio je danas u Palati Srbija učenike sa Kosova i Metohije i izrazio zahvalnost što ostaju da žive na KiM, jer, kako je istakao, dok god su tamo biće i Srbije na tom prostoru.

Prijem je upriličen za decu iz Osnovne škole „Leposavić“ iz Leposavića, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Sočanice i Osnovne škole „Stana Bačanin“ iz Leška, koja borave u višednevnoj poseti Beogradu.
Vučević je rekao deci da nisu gosti već da se nalaze u Beogradu, svom jedinom glavnom gradu.
„Ne treba vi nama da zahvaljujete, mi vama treba da kažemo hvala, ne samo što ste danas ovde, već pre svega toga što ostajete i živite na Kosovu i Metohiji. Dokle god ste vi na Kosovu i Metohiji dotle ima Srbije na KiM. Bez naroda i bez naše crkve nema ni države“, rekao je Vučević.
Vučević je naveo da deca sa KiM nažalost ne žive pod istim uslovima u kojima žive njihovi drugari u ostalim delovima Srbije, jer su rođeni u periodu, kako je rekao, nesrećne situacije na KiM.
„Vi ste mali da razumete sve stvari koje se dešavaju, da imate mnogo teže uslove za odrastanje“, rekao je Vučević.
On je rekao da su ne tako male stvari urađene u opštinama na KiM iz kojih dolaze deca, te da je pomognuta obnova sve tri škole koje pohađaju.
„Ako mogu nešto da vas zamolim, a to je da ostanete na KiM. I želim vam da koliko je to moguće imate bezbrižno detinjstvo, da obilazite ostale delove Srbije. Hvala na pozivu, nadam se da ću se kad tad vratiti na naše KiM bez obzira koji posao da radim. Doći će sve na svoje mesto, ne može nasilje doveka da traje“, poručio je Vučević deci.
Magdalena Vučinić, jedna od učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Sočanice, zahvalila je premijeru u ime svojih drugara na današnjem prijemu i pozvala njega i druge članove Vlade Srbije da posete KiM.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter