Izvor: GLOSSY
02.08.2024 u 19:07
0

MEKANE I SOČNE BOŽANSTVENOG UKUSA: Prženice iz rerne koje se prave bez kapi ulja i za tren oka

Ukusnije i sigurno zdravije od onih koje se prže u tiganju i u dubokom ulju, pečene prženice su ipak veoma sočne, a prave se jednostavno.

Kada je reč o doručku na našim prostorima, jedna od prvih ideja svakome su prženice, najbrži i najjednostavniji način da se stomak napuni nečim zasitnim i neodoljivim!

DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO: Ćufte i faširane šnicle će biti nikad ukusnije

Mogu se služiti uz sir, šunku i/ili ajvar, a neko preferira da ih jede uz slatke namaze, poput čokoladnog krema ili džema i, u svakom slučaju, s razlogom su popularna opcija za doručak.

Međutim, jeste li znali da, umesto prženja u dubokom ulju, prženice možete ispeći u rerni? I to bez kapi ulja!

Sastojci:

 

  • 3 jajeta
  • 10 kriški starog hleba
  • 100 ml mleka
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Dobro umutite jaja, pa im dodajte mleko i so i promešajte.
  2. Umačite jednu po jednu krišku starog hleba, najbolje od juče, pa kad se dobro natopi, podignite da se malo ocedi i zatim ređajte po plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom.
  3. Pecite u rerni zagrejanoj na 180-200 stepeni oko 15 minuta.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter