Izvor: Blic
03.08.2024 u 19:15
0

MUŠKARAC (72) NAMERNO IZAZVAO POŽAR: Incident kod Zadra

akođe, policija je nadležnom sudu u Zadru podigla optužnicu protiv 72-godišnjeg muškarca zbog prekršaja iz Zakona o sticanju i držanju oružja građana.

Policijski službenici Policijske stanice Zadar i Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio elemente krivičnog dela Dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom u u vezi sa teškim krivičnim delima protiv opšte bezbednosti.

STIŽE POMOĆ: MUP Srbije u S. Makedoniju uputio i helikopter Erbus H215

On se sumnjiči da je 30. jula u popodnevnim časovima kod Smokovića sa umišljajem izazvao požar otvorenim plamenom koji se proširio. Navedenom akcijom ugrozio je živote ljudi i naneo materijalnu štetu većih razmera.

U toku uviđaja na području Zadra, policijski službenici su, po nalogu nadležnog suda, izvršili pretres kuće osumnjičenog i drugih prostorija, kao i automobila osumnjičenog, gde su pronašli i oduzeli više komada raznih predmeta koji su pogodni za paljenje vatre i sedam komada municije.

Protiv 72-godišnjaka je podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu u Zadru, koja je predat pritvorskom nadzorniku.

Takođe, policija je nadležnom sudu u Zadru podigla optužnicu protiv 72-godišnjeg muškarca zbog prekršaja iz Zakona o sticanju i držanju oružja građana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter