Izvor: 24 sedam
08.08.2024 u 12:06
0

TERORISTIČKE PRETNJE ZBOG KONCERTA TEJLOR SVIFT: Otkazana sva tri koncerta u Beču

Tri koncerta, koje je 8, 9. i 10. avgusta trebalo da održi Tejlor Svift u austrijskoj prestonici, otkazana su zbog terorističke pretnje, a sve koji su karte već imali u džepu sada zanima samo jedna stvar - kako dobiti povrat novca.

Tejlor Svift je trebalo da održi tri koncerta u Beču, ali su svi otkazani zbog bezbednosnih razloga. Prema izveštajima, očekivalo se da će koncertima prisustvovati oko 190.000 ljudi.

Sva tri koncerta, za 8., 9. i 10. avgusta, bila su rasprodata godinu dana unapred, stoga je vest o otkazivanju, koju je sinoć na svom Instagramu objavio organizator „Barracuda Music“, malo je reći bila šokantna za sve, naročito jer su mnogi već stigli u Beč uoči današnjeg koncerta.

Iako je prvobitno rečeno kako će se koncerti uprkos svemu održati, s povećanim osiguranjem, isti su na kraju iz sigurnosti odgođeni, pogotovo jer se na svakom od tri koncerata očekivalo oko 65 hiljada ljudi, koliko ih stane na stadion, ali i dodatni 15 do 20 hiljada ljudi koji nisu bili među sretnicima s kupljenom kartom, ali koji bi se zasigurno okupili oko stadiona i uživali u pesmama.

Prema izveštajima austrijskih medija, jedan od osumnjičenih za planiranje terorističkog napada u Beču, gde je pevačica Tejlor Svift trebala da nastupi, poreklom je iz Severne Makedonije.

Navodi se da je u pitanju 19-godišnjak rođen u Austriji, čija porodica dolazi iz Severne Makedonije.

Mladić je uhapšen kao glavni osumnjičeni tokom racije u Terenicu u Donjoj Austriji. U njegovoj kući su pronađene hemijske supstance, prenosi austrijski portal Heute.at.

Iako nisu poznati svi detalji napada, mediji poput 0e24.at izveštavaju da je osumnjičeni planirao bombaški napad, ali se ne isključuje ni mogućnost upotrebe kiseline.

Takođe, navode da se mladić radikalizovao putem interneta i da je povezan sa grupom ISIS-K ili ISIL-K, Islamskom državom u avganistanskoj provinciji Korasan. Policija je ranije saopštila da se zakleo na vernost Islamskoj državi, ali nisu objavljeni dodatni detalji.

Pored njega, uhapšena je još jedna osoba od 17 godina, dok su trojica osumnjičenih još u bekstvu.

Informaciju o planiranom napadu austrijska policija dobila je od američkih obaveštajnih službi, koje su obavestile i Evropol, izveštava ABC.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter