Izvor: republika
08.08.2024 u 14:53
0

BEOGRAĐANKE PRODAVALE NELEGALNO STVARI PREKO INTERNETA: Oduzeto im više od 300.000 evra

Na osnovu naloga Višeg suda u Beogradu, izvršen je pretres stanova i drugih prostora na tri lokacije u Beogradu koje koriste osumnjičene.

Na osnovu naloga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, iz Posebnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, policijski službenici Uprave za tehniku i Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala su 8. avgusta 2024. godine lišili slobode četiri državljanke Republike Srbije. Osumnjičene su na delo koje se odnosi na krivotvorenje.

Sumnja se da su ove osobe putem interneta, tokom dužeg vremenskog perioda, u zemlji i inostranstvu prodavale krivotvorenu odeću i obuću. Ova roba je identifikovana kao neusklađena sa originalima i pripadala je luksuznim robnim markama kao što su „Prada“, „Burberry“, „Louis Vuitton“ i „Balenciaga“. Na taj način, osumnjičene su sebi pribavile protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 300.000 evra.

Na osnovu naloga Višeg suda u Beogradu, izvršen je pretres stanova i drugih prostora na tri lokacije u Beogradu koje koriste osumnjičene. Tokom pretresa, pronađeni su predmeti koji su u vezi sa krivičnim delima. Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu, u Posebno odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Krivotvorenje je krivično delo koje se odnosi na izradu, upotrebu ili distribuciju lažnih dokumenata, predmeta ili informacija s namerom da se prevari ili obmanu druge osobe. U pravnom smislu, krivotvorenje može obuhvatati različite aktivnosti, uključujući:

Krivotvorenje dokumenata: Izrada ili modifikacija službenih dokumenata, kao što su pasoši, vozačke dozvole, ugovori ili čekovi, sa ciljem da se postigne nepripadajuća korist ili da se izbegne odgovornost.

Krivotvorenje novca: Izrada lažnog novca s namerom da se koristi u trgovini ili poslovanju kao stvarni novac.

Krivotvorenje robnih marki: Izrada i prodaja proizvoda koji izgledaju kao originalni proizvodi poznatih robnih marki, ali su u stvari lažni i ne odgovaraju standardima originala. Ovo uključuje krivotvorenu odeću, obuću, elektroniku i druge proizvode.

Krivotvorenje umetničkih dela: Izrada i prodaja lažnih umetničkih dela kao originalnih kako bi se prevarili kolekcionari i trgovci umetninama.

Krivotvorenje je ozbiljno krivično delo jer može uzrokovati značajnu štetu pojedincima i organizacijama, kao i narušiti integritet tržišta i pravnog sistema. Kazne za krivotvorenje mogu uključivati novčane kazne, zatvorske kazne ili kombinaciju obe. U Srbiji, krivotvorenje se reguliše Krivičnim zakonom i kažnjava u zavisnosti od težine dela i njegovih posledica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter