Izvor: 24 sedam
08.08.2024 u 16:39
0

KRAO STRUJU I RUDARIO KRIPTOVALUTE: Oštetio Elektrodistribuciju za više od 12 miliona dinara

Sumnja se i da je neovlašćenim priključivanjem na elektromrežu, osumnjičeni uništio visokonaponske osigurače u vlasništvu Elektrodistribucije Loznica

Policija u Šapcu uhapsila je N.J. (47), jer je oštetio Elektrodistribuciju za više od 12,6 miliona dinara tako što se nelegalno povezao na elektroenergetsku mrežu, i njemu je određen pritvor, saopštila je danas Policijska uprava u Šapcu.

Kako se navodi, N.J. se sumnjiči da se u okolini Ljubovije neovlašćeno priključio na elektroenergetsku mrežu na taj način što je razvukao kablove sa visokonaponskog voda u krug svog preduzeća u kojem je rudario kriptovalute i tako oštetio Elektrodistribuciju za više od 12.600.000 dinara.

Sumnja se i da je neovlašćenim priključivanjem na elektromrežu, osumnjičeni uništio visokonaponske osigurače u vlasništvu Elektrodistribucije Loznica.

Kablovi za koje se sumnja da ih je N.J. razvukao preko kruga preduzeća, izazvali su požar koji su vatrogasci ugasili. Policija je u krugu preduzeća pronašla 252 uređaja za rudarenje kriptovaluta. N.J. se tereti da je izvršio krivična dela teška krađa i uništenje i oštećenje javnog uređaja, kao i izazivanje opšte opasnosti.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter