Izvor: Lepote Srbije
09.08.2024 u 10:13
0

RECEPT ZA NAJUKUSNIJI BEĆARAC: Pravi se za manje od 30 minuta

Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?

Ovo je jedan lep recept za bećarac, poznat i kao bećar paprikaš, koji pruža savršeno rešenje za brz i ukusan obrok kad nemate mnogo vremena. Bez obzira da li preferirate verziju sa mesom ili bez, bećarac je pun ukusa i zadovoljava svaki put.

Sastojci:

– 500 g svinjetine ili pilećeg mesa (može i bez mesa za vegetarijansku varijantu)– 2 glavice crnog luka
– 2-3 paprike (zelene i crvene)
– 3 paradajza ili 400 g konzerviranog paradajza
– 2 šargarepe
– 2 čena belog luka
– 2-3 kašike ulja
– 1 kašika aleve paprike (po ukusu)
– So i biber po ukusu
– 1 kašičica šećera (opciono, ako je paradajz kiseo)
– 1 lovorov list (opciono)
– peršun za dekoraciju

Priprema:

Priprema mesa:

Ako koristite meso, isecite ga na kockice.

Priprema povrća:

Crni luk sitno iseckajte. Paprike očistite od semena i isecite na trakice. Šargarepu očistite i isecite na kolutove. Paradajz oljuštite i isecite na kockice (ako koristite svež paradajz). Beli luk sitno iseckajte.

Prženje mesa:
U velikoj tiganju ili šerpi zagrejte ulje. Dodajte kockice mesa i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite meso iz tiganja i ostavite sa strane.

Prženje povrća:
U istom tiganju dodajte još malo ulja ako je potrebno, zatim dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte papriku i šargarepu i pržite dok ne omekšaju.

Kuvanje:

Vratite meso u tiganj, dodajte beli luk i kratko pržite. Dodajte paradajz (svež ili konzerviran), alevu papriku, so, biber i lovorov list. Dodajte šećer ako je paradajz kiseo. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 30-40 minuta, ili dok meso i povrće ne budu potpuno kuvani i dok se sos ne zgusne.

Na kraju:
Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode tokom kuvanja ako je smesa previše gusta. Pre serviranja, uklonite lovorov list i pospite svežim peršunom.

Služenje:
Bećarac je najbolji topao pa ga poslužite odmah, uz svež hleb ili pire krompir.

Prijatno i javite kako vam se dopada recept!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter