Izvor: glossy
11.08.2024 u 14:23
0

TOPI SE U USTIMAT: Sočno i preukusno jelo sa piletinom zapečeno u rerni sprema se lako i brzo

Jednom kada budete probali ovo jelo stalno ćete ga praviti

Ako tražite brz i ukusan letnji obrok koji će zadovoljiti celu porodicu, ovaj recept je pravi izbor.

Krompir savršeno zapečen u rerni kombinuje se sa rastopljenim čedar sirom koji se rasteže i sočnom piletinom koja daje dodatnu punoću ukusu.

Ova jednostavna kombinacija sastojaka stvara jelo koje je istovremeno kremasto, hrskavo i neodoljivo aromatično.

SASTOJCI

  • 3 krompira 2 jaja
  • 1 prstohvat peršuna
  • 2 kašike brašna (40 g)
  • sol (4 grama)
  • Ljuta paprika Crni biber
  • Kumin
  • Nana

Za fil:

  • Biljno ulje (45 ml)
  • 1 luk
  • 2 kašike ulja (20 ml)
  • 1 luk
  • 1 crvena paprika 1 zelena paprika
  • Pileća prsa (400 gr)
  • So i začini po želji
  • Mlevena paprika
  • Crni biber
  • Origano
  • Rendani sir čedar (25 gr)

Za preliv:

  • Maslinovo ulje Rendani čedar sir i peršun
TORTILJE S PASULJEM I SIROM: Sočno jelo koje se brzo pravi, a pojede u slast

PRIPREMA

  1. Izrendajte na krupno 3 prethodno oprana i oguljena krompira, a zatim ih kroz cediljku dobro ocedite od soka kako bi krompir bio suv. Potom u izrendani krompir dodajte dva jaja, prstohvat peršuna, brašno, so, mlevenu papriku, biber, kumin i nanu. Sve dobro promešajte dok ne dobijete homogenu masu.
  2. Pripremite četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje, pa dobijenu masu ravnomerno rasporedite po njemu. Ubacite u rernu na 20 minuta na temperaturu od 200°.
  3. Za to vreme u tiganju zagrejte biljno ulje, pa dodajte sitno seckani luk, pa sitno seckanu crvenu i zelenu papriku. Kada se sve zajedno dobro prokrčka, dodajte na kockice iseckane pileće grudi i dodajte so, biber, mlevenu papriku i origano.
  4. Sve dobro mešajte dok se meso ne zapeče. Pred kraj dodajte 25g rendanog čedar sira i promešajte pa skinite fil sa ringle.
  5. Izvadite koru iz rerne i podelite je na jednakih 6 delova. Svaki od četvrtastih dleova napunite filom i zamotajte u oblik valjka. Kada dobijete 6 takvih složite ih na pleh, pa odozgo dodajte rendani čedar i peršun, te polijte maslinovim uljem i ubacite u rernu.
  6. Neka se zapeče u rerni na 200° oko 15-20 minuta, a onda može da se posluži. Prijatno!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter