Izvor: Kurir
13.08.2024 u 23:13
0

MAFIJA IMA NOVI POTPIS: Auto-bombe odlaze u prošlost, umesto toga kriminalci posežu za OVIM

Pripadnici kriminalnih klanova smislili su nov način za izvršenje brutalnih egzekucija!

Iako se verovalo da su likvidacije eksplozivom otišle u prošlost, događaji koji su se odigrali u Crnoj Gori i Srbiji u poslednjih mesec dana govore suprtono, s tim što su, čini se, kriminalci ovaj način ubistva podigli na jedan sasvim novi nivo –bombe više ne postavljaju ispod automobila mete, već ih kače na drveće i ograde pored kojih je vozilo parkirano.

Podsetimo, policija je 3. avgusta na Ubu uhapsila trojicu mladića,maltene sekund pre nego što su aktivirali eksploziv postavljen na dvorišnu kapiju R. R., kog su nameravali da ubiju. Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjićeni su postavili bombu u dvorištvu kuće oštećenog i to kod stuba koji nosi dvorišnu kapiju, pored vozačevih vrata parkiranog vozila oštećenog marke „džip čiroki“.

Nešto više od mesec dana ranije, na Cetinju je ubijeno dvoje pripadnika škaljarskog klana. Dragan Roganović i Petar Kaludjerović.Ubijeni su, dok su tri osobe povređene, kada je eksplodirala bomba postavljena na drvo pored kog je blindirani „audi“ „škaljaraca“ bio parkiran.

Stručnjak za bezbednost Ratomir Antonović kaže da je ovo postao novi trend među mafijašima.

Novi trend ubica je jako opasan. Nakon mafijaških likvidacija i sačekuša, došli smo do trenda auto-bombi, koje sada zbog sve većeg broja blindiranih automobila polako padaju u zaborav. Plaćene ubice odlučuju da žrtvu ubiju dok je u „praznom hodu“, tačnije dok izlazi ili ulazi u vozilo – navodi bezbednjak i dodaje:

Meta zna da je meta i da ga ništa ne može spasiti, iz tog razloga imamo sve više mafijaša koji se slabo kreću, idu uvek u društvu poznatih osoba i izbegavaju vožnju bez svojih zaštićenih vozila. Međutim, od napadača se ne mogu sakriti i sačuvati, jer će oni uvek naći način da obave prljav zadatak.

Amateri i profesionalci

Kako dodaje naš sagovornik, za samu bombu i postavljanje eksploziva potreban je neko profesionalan.

Bombu mora da napravi profesionalac, pa su uglavnom angažovane osobe koje su radile sa eksplozivom u vojsci, policiji, pa čak i u ratu. Međutim, u ratu kotorskih klanova imali smo i amatere koji su sami pravili paklene naprave i koji su sami ginuli tokom izrade oružja- objašnjava Ratomir Antonović.

Antonović objašnjava i da su ubice poslednjih godina postale nemilosrdne.

– Meta mora biti eliminisana, to je njihov jedini cilj. Ubice ne zanimaju slučajne žrtve i koliku bi štetu napravili svojim potezom, njih zanima samo da obave posao – kaže bezbednjak:

Ukoliko mafijaši krenu ovim trendom biće jako puno nedužnih žrtava. Meta može i da promeni svoju svakodnevnu rutinu i ubica može da aktivira bombu i ubije nedužne žrtve, što je jako loše i nedopustivo.

Reč stručnjaka

Auto-bombe potpis italijanske mafije

Ratomir Antonović naveo je da je trend auto-bombi aktuelan još od 80tih i 90tih godina i „da je pionir u ovoj vrsti egzekucije italijanska mafija“.

– Auto-bombe su potpis italijanske mafije, sva ubistva koja imamo nakon toga su samo malo modernija ili usavršenija, kao na primer ovo da se eksploziv stavi na drvo pored automobila i aktivira kada se vidi meta – kaže Antonović:

– Mislim da su sada egzekutori domišljatiji, ali da ne vode računa koga će sve odvesti u smrt. Vode se tom nekom parolom „u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu“, tako opravdavaju ukoliko neko slučajno nastradala.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter